08.02.2014 23:37

Spānietes protestē pret abortu likuma grozījumiem

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Spānietes protestē pret abortu likuma grozījumiem www.rt.com

Madrides ielās sestdien izgājušas tūkstošiem sieviešu, protestējot pret valdības ieceri ierobežot abortus.

Demonstarntes skandēja: "Brīvību abortiem", un uz viņu plakātiem bija lasāms: "Deputātus un rožukroņus nost no manām olnīcām!"

Premjerministra Marjano Rahoja vadītā konservatīvā valdība decembrī paziņoja, ka grasās mainīt 2010. gada likumu, ar kuru atļauts izdarīt abortus līdz 14. grūtniecības nedēļai.

Saskaņā ar valdības sagatavoto likumdošanu paredzēts atļaut grūtniecības pārtraukšanu vienīgi izvarošanas gadījumos vai arī tad, ja apdraudēta mātes psiholoģiskā vai fiziskā veselība.

Grozījumu pretinieki norāda, ka grozījumi atmetīšot Spāniju vairākas desmitgades senā pagātnē, kad spānietēm aborta izdarīšanai nācās doties uz citām valstīm.

Demonstrantes, kuru vidū bija visu vecumu sievietes, devās garām Tieslietu ministrijai un pēc tam sapulcējās galvaspilsētas centrālajā laukumā, kur protestētājas pieprasīja reformu iniciatora tieslietu ministra Alberto Ruisa Galjardona demisiju.

Tikmēr likumprojekts izsaucis šķelšanos pat valdošajā Tautas partijā (PP) un pagaidām nav iesniegts parlamentā, kur PP ir absolūtais vairākums.

Tas savukārt izsaucis abortu pretinieku un katoļu baznīcas neapmierinātību.

Savukārt protestētājas uzstāj, ka baznīca nedrīkst iejaukties politikā.