07.02.2014 09:24

ASV augstākā diplomāte Eiropas jautājumos atvainojas par ES nolamāšanu

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
ASV augstākā diplomāte Eiropas jautājumos atvainojas par ES nolamāšanu www.rferl.org

Jaunā ASV valsts sekretāra vietniece Eiropas jautājumos Viktorija Ņūlenda atvainojusies Eiropas Savienības (ES) kolēģiem par ES veltītiem lamuvārdiem sakarā ar tās reakciju uz krīzi Ukrainā, kas dzirdami internetā izliktā noklausītā telefonsarunā.

"Fuck the EU" ("piedrāzt ES"), saka Ņūlenda nesenā telefonsarunā ar ASV vēstnieku Kijevā Džefu Pjatu, kura kaut kādā veidā pārtverta un izlikta video koplietošanas vietnē "YouTube" ar krievu titriem.

"Ļaujiet man nodot, ka viņa sazinās ar saviem ES kolēģiem un, protams, viņa atvainojās," sacīja Valsts departamenta preses pārstāve Džena Psaki.

Viņa sacīja, ka viņai nav sīkākas informācijas, kā sarunu izdevies noklausīties un izlikt "YouTube", tomēr piebilda, ka "tas noteikti ir jauns krievu izlūkdienestu metožu zemiskuma līmenis".

Kā savukārt pavēstīja Baltā nama preses pārstāvis Džejs Kārnijs, fakts, ka par sarunu "tvītojusi Krievijas valdība, kaut ko saka par Krievijas lomu".

Ņūlenda un Pjats sarunā apsprieda Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča pagājušajā mēnesī izteikto piedāvājumu opozīcijas partijas "Batkivščina" frakcijas līderim Arsēnijam Jaceņukam kļūt par jauno premjerministru.

Ņūlenda par ASV valsts sekretāra vietnieci Eiropas jautājumos tika iecelta pagājušā gada beigās.