06.02.2014 09:47

ASV brīdina uz Krieviju lidojošās aviokompānijas par zobu pastas tūbiņu spridzekļu draudiem

Autors  LETA/BBC
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
ASV brīdina uz Krieviju lidojošās aviokompānijas par zobu pastas tūbiņu spridzekļu draudiem upgrademe.eu

ASV brīdina uz Krieviju lidojošās aviokompānijas, ka Soču Olimpiādes laikā varētu notikt mēģinājumi lidmašīnās ienest zobu pastas tūbiņās paslēptas sprāgstvielas.

ASV Iekšzemes drošības ministrija paziņoja, ka briesmas attiecas uz reisiem uz Krieviju, tai gatavojoties Soču olimpiskajām spēlēm. Tai nav zināms par šobrīd kādiem konkrētiem draudiem ASV.

Kā paziņojumā norāda ministrija, tā "regulāri dalās ar informāciju ar vietējiem un starptautiskajiem partneriem, ieskaitot tiem, kas ir saistīti ar tādiem starptautiskiem pasākumiem kā Soču Olimpiāde".

Baltā nama Nacionālās drošības padome paziņoja, ka jaunākie draudi nemaina instrukcijas ceļojumiem uz Sočiem.

"Ja mēs tuvākajās dienās un nedēļās saņemsim informāciju, kas mainīs mūsu novērtējumu, vai cilvēkiem ir jādodas uz Sočiem, mēs publiskosim informāciju," paziņoja padomes preses pārstāve.

Jau vēstīts, ka, tuvojoties Soču Olimpiādes atklāšanai, izskanējis satraukums par drošību spēļu laikā.

Kādreizējais ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktora vietnieks Maiks Morels pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Sočos gaidāmās Ziemas olimpiskās spēles būs bīstamākās, kādas pēdējā laikā pieredzētas.

M. Morels aicināja amerikāņus, kuri plāno apmeklēt šo reģionu, ievērot īpašu piesardzību, rakstīja avīze "The Washington Times".

"Manuprāt, tās būs bīstamākās olimpiskās spēles, kādas es savā pieauguša cilvēka dzīvē esmu pieredzējis," telekanāla CBS raidījumā "This Morning" sacīja M. Morels. "Pastāv spējīga, apņēmības pilna teroristu organizācija, kas jau ilgstoši darbojusies un nesen Krievijā sarīkojusi divus uzbrukumus, un viņi norāda, ka vēlas uzbrukt arī spēlēm."

Francija savukārt paziņojusi, ka par franču sportistu drošību Soču olimpiskajās spēlēs gādās pretterorisma specvienības.

Tomēr Francija nebūt nav vienīgā valsts, kas uz Sočiem nolēmusi nosūtīt specvienības. Līdzīgu lēmumu pieņēmušas arī Savienotās Valstis. Proti, Melnajā jūrā tiks izvietoti divi ASV jūras kara flotes kuģi gadījumam, ja ārkārtas stāvokļa dēļ nāktos evakuēt ASV olimpiešus.