04.02.2014 08:14

Šveice rīkos referendumu par dzimumizglītības aizliegumu bērniem

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Šveice rīkos referendumu par dzimumizglītības aizliegumu bērniem visafirst.com

Šveicē tiks rīkots referendums par ieceri aizliegt obligāto dzimumizglītību bērniem, kuri vēl nav sasnieguši deviņu gadu vecumu.

Šīs ieceres atbalstam konservatīvo organizācijām izdevies savākt vairāk nekā 100 000 vēlētāju parakstu, un tādēļ par šo jautājumu tiks izsludināts referendums.

Ieceres autori par savu mērķi izvirzījuši "aizsardzību no seksualizācijas bērnudārzos un sākumskolās". Petīcija tika iesniegta decembrī, un valdībai tagad ir pienākums izziņot referenduma norises datumu.

Priekšlikums nosaka, ka par bērnu seksuālo izglītību jāatbild vecākiem, nevis skolu sistēmai. Tas arī paredz, ka bērniem var tikt sniegta informācija, kā izvairīties no seksuālās izmantošanas riska, taču vecumā līdz deviņiem gadiem bērnu dzimumizglītošana ir aizliegta. Tikmēr vecumā no deviņiem līdz 12 gadiem tā būtu izvēles priekšmets.

Vecākiem bērniem obligātās stundas būtu atļautas, taču tās būtu jāpasniedz bioloģijas skolotājiem un galvenā uzmanība tajās jāpievērš "reprodukcijai un cilvēku attīstībai".

Savukārt tādas stundas, kurās tiktu apskatīti tādi temati kā seksualitātes sociālie aspekti, skolēniem nebūtu obligāti jāapmeklē.