04.02.2014 00:08

Francijas valdība atsakās no ieceres modernizēt likumu par ģimenēm

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Francijas sociālistu valdība pirmdien pēc aizvadītajā nedēļas nogalē pieredzētajiem protestiem atteikusies no ieceres modernizēt ģimeņu likumu, atspoguļojot tajā jauno "ģimeņu dažādību".

Kā pavēstīja informācijas avots Francijas premjerministra Žana Marka Ero birojā, valdība atteikusies no ieceres šogad nākt klajā ar šādu likumprojektu.

Tajā bija paredzēts veikt pasākumus pamāšu un patēvu tiesību atzīšanā, taču amatpersonas uzsvēra, ka tas neskartu tādus strīdīgus jautājumus kā surogātvecāki vai lesbiešu pāru mākslīgā apaugļošana.

Tomēr pretestība šai iecerei Francijas sabiedrībā pieauga, un svētdien Parīzes un citu pilsētu ielās izgāja desmitiem tūkstoši cilvēku, nosodot uzbrukumu "tradicionālajām ģimenes vērtībām".

Mītiņu organizatori norāda, ka Parīzē vien demonstrācijā piedalījās pusmiljons protestētāju, lai gan policija demonstrantu skaitu lēš uz 100 000.

Protestus rīkojušās organizācijas LMPT ("La Manif Pour Tous" -"Protesti visiem") vadītāja Ludovine dela Rošēra pirmdien paziņojusi, ka valdības lēmums uzskatāms par konservatīvo kustības uzvaru.

"Likumprojektā paustais nesekmēja bērnu un ģimeņu intereses," viņa uzsvēra.

Tikmēr koalīcijā ietilpstošo "zaļo" līdere Emanuela Kosē mudināja sociālistus pārvērtēt šo lēmumu un atlikt likumprojekta iesniegšanu.

Avots premjerministra birojā aģentūrai AFP skaidroja, ka likumprojekta "sagatavošanas darbi" joprojām norit, taču "blīvā parlamentārā kalendāra" dēļ tas netiks iesniegts šogad.