03.02.2014 09:16

Jaceņuks: Ukrainas opozīcija ir gatava izveidot valdību

Autors  LETA/UNIAN
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaceņuks: Ukrainas opozīcija ir gatava izveidot valdību cubiclane.com

Ukrainas opozīcija ir gatava izveidot valdību un pilnībā uzņemties atbildību par situāciju valstī, svētdien televīzijas "Piektais kanāls" ēterā pavēstīja lielākās opozīcijas partijas "Batkivščina" ("Tēvzeme") parlamenta frakcijas priekšsēdētājs Arsēnijs Jaceņuks.

"Mēs ar opozīcijas partneriem esam apsprieduši pagaidām vienīgo modeli - tas ir, kad opozīcija uzņemas pilnu atbildību. Tas nozīmē, ka mēs veidojam valdību un atbildam par šo valdību. Tas nozīmē, ka mēs īstenojam valstī izmaiņas un mēs izvelkam valsti no tās bedres, kurā to ir ievilkusi iepriekšējā valdība un šis prezidents."

Ja opozīcija izveidos valdību, prioritārās reformas būs tautsaimniecības demonopolizācija, kā arī reformas enerģētikas jomā, lai mazinātu atkarību no importa energonesējiem.

Opozīcijas izveidotā valdība centīsies pārvarēt korupciju, īstenos reformas nodokļu un banku jomā. Opozicionāri ir arī gatavi reformēt tiesu sistēmu un tiesībsargājošās struktūras.

Reformas varētu nodrošināt Starptautiskā Valūtas fonda, Pasaules Bankas un Eiropas Savienības finansējums, norādīja Jaceņuks.