30.01.2014 09:36

Vilks kritizē franču kūtrumu, īstenojot ekonomiskās reformas

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vilks kritizē franču kūtrumu, īstenojot ekonomiskās reformas Valsts kanceleja

Francijas prezidents Fransuā Olands nepietiekami īsteno ekonomiskās reformas, un tas var radīt problēmas visā eirozonā, tā otrdien intervijā ziņu aģentūrai "Reuters France" sacījis Latvijas finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība").

"Esam pieredzējuši, ka Olands vairākkārt ir sacījis, ka viņam ir ekonomikas atdzīvināšanas plāns, taču šīm runām nav sekojusi vērā ņemama darbība," intervijā paudis A. Vilks.

Francijas prezidents janvāra vidū prezentēja savu "atbildības paktu", kurā piedāvāts samazināt darbaspēka izmaksas, ja uzņēmumi nodrošinās darba vietas, vēstī "Reuters".

Decembrī Francijā bezdarbnieku skaits sasniedza 3,3 miljonus, tāpēc Francijas prezidents apņēmās līdz pagājušā gada beigām samazināt bezdarbnieku skaitu.

"Francija ir nozīmīgs spēlētājs, un, ja kāda liela valsts iepaliek citām lielajām valstīm [..], tas var radīt problēmas eirozonai kopumā," A. Vilks sacīja "Reuters".

"Reuters" skaidro, ka Latvija iepriekšējos gados ievērojusi stingru taupības programmu un 2012. gadā tā atzīta par straujāk augošo ekonomiku Eiropas Savienībā (ES).

Taujāts pēc padoma Francijai, A. Vilks atbildēja: "Rīcība, rīcība, viņiem trūkst rīcības."

"Mēs nedrīkstam pieļaut jebkāda veida bezdarbību. Arī pašreiz esam pakļauti spiedienam, kas gan nav tik spēcīgs kā pirms diviem trīs gadiem, kad bija nepieciešams veikt radikālas reformas," norādīja A. Vilks.

"Ir dabiski pretoties reformām. Tas var būt sāpīgi valstīm, kuras nav reformas sākušas," viņš piebilda.