27.01.2014 11:09

Parīzē tūkstošiem cilvēku protestē pret Olandu

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Parīzē tūkstošiem cilvēku protestē pret Olandu www.rt.com

Vairāki tūkstoši francūžu svētdien izgājuši Parīzes ielās, lai paustu savu neapmierinātību ar prezidentu Fransuā Olandu, kura reputāciju pēdējā laikā iedragājis personiskās dzīves skandāls.

Demonstrācija beidzās ar protestētāju un policijas sadursmēm, kad vairāki simti jauniešu sāka apmetāt likumsargus ar pudelēm, petardēm, atkritumiem un citiem priekšmetiem.

Policisti atbildēja ar asaru gāzi.

Vismaz 150 cilvēki pēc sadursmēm tika arestēti, informēja policija, piebilstot, ka sadursmēs ievainoti 19 policisti, no kuriem viens cietis diezgan smagi.

Francijas iekšlietu ministrs Manuels Valss nosodījis šo vardarbību, par ko atbildīgi "indivīdi, dažādi grupējumi no ekstrēmistiem un galēji labējiem, kuru vienīgais mērķis ir radīt nemierus".

Protestus organizēja aptuveni 50 nelielas un galvenokārt labēji noskaņotas organizācijas, tomēr tām neizdevās piesaistīt lielākās pret F. Olandu noskaņotās kustības.

Organizatori apgalvo, ka protestos piedalījās aptuveni 120 000 cilvēku, tomēr policija lēš, ka Parīzes ielās bija izgājuši tikai 17 000 protestētāju.

Protestētāji pauda savu neapmierinātību ar valsts politiku, kādu ieņēmusi Francija pēc F. Olanada sēšanās prezidenta krēslā.

F. Olands ir tautā nepopulārākais prezidents pēdējos 30 gados.

Šomēnes F. Olanda reputāciju ievērojami iedragājis arī privātās dzīves skandāls, nākot atklātībā, ka viņam ir dēka ar aktrisi Jūliju Gajē, kura ir teju 20 gadus jaunāka par prezidentu.