23.01.2014 08:39

Ukrainas opozīcija izveido Tautas radu

Autors  LETA/Interfax
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Irina Geraščenko Irina Geraščenko gorshenin.eu

Kijevā izveidota Ukrainas Tautas rada ar opozīcijas deputātu piedalīšanos.

Kā savā "Facebook" profilā raksta opozīcijas partijas UDAR frakcijas deputāte Irina Geraščenko, Tautas radas dibināšanas sapulci vadījis "vecākais Ukrainas tautas deputāts Aleksandrs Ševčenko".

"Vienbalsīgi balsojam par Tautas radas pasludināšanu. Par vietējo tautas padomju veidošanu. Par municipālās milicijas veidošanu. Par Visukrainas tautas balsošanas gatavošanu par neuzticību Janukovičam un diskreditētajai Augstākajai radai," raksta Geraščenko.

Tikmēr Ukraiņu nacionālistu partijas Visukrainas savienība "Svoboda" ("Brīvība") parlamenta frakcijas vadītājs Oļegs Tjagņiboks trešdien paziņoja, ka Tautas radai jākļūst par galveno likumdošanas institūciju valstī.

"Mēs esam paziņojuši, ka izveidosim jaunu valdību un Tautas vēlēšanu komisiju. Mēs savāksim parakstus, kas leģitimizēs mūsu lēmumu. Tautas radai jākļūst par vienīgo leģitīmo likumdošanas institūciju mūsu valstī," uzsvēra Tjagņiboks.

Viņš arī atklāja, ka šo lēmumu pieņēmuši visi opozīcijas frakcijas deputāti.

Tikmēr bijušais pasaules čempions boksā un UDAR līderis Vitālijs Kļičko, trešdienas vakarā uzrunājot tūkstošiem protestētāju Kijevas Neatkarības laukumā, aicināja cilvēkus neizklīst un aizsargāt laukumu, norādot, ka varasiestādēm ir nodoms likvidēt protesta nometni.