22.01.2014 18:27

Vairākas olimpiskās komitejas saņēmušas terorisma draudus

Autors  LETA/Reuters
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vairākas olimpiskās komitejas saņēmušas terorisma draudus www.sochi2014.com

Ungārijas Olimpiskā komiteja (MOB) pirms dalības gaidāmajās Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs saņēmusi vēstuli, kurā izteikti terorisma draudi, turklāt līdzīgas vēstules saņēmušas arī citas valstis.

MOB prezidents Žolts Borkai vietējiem plašsaziņas līdzekļiem pavēstījis, ka vēstulē izteiktos draudus uztver nopietni, turklāt MOB likusi par tiem zināt arī Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK) un februārī gaidāmo Soču olimpisko spēļu rīkotājiem. Tāpat Ž. Borkai piebilda, ka viņa rīcībā ir informācija arī par citu valstu olimpiskajām komitejām, kas saņēmušas vēstules ar terorisma draudiem.

Tiek vēstīts, ka vēstule uzrakstīta gan krievu, gan angļu valodā un nosūtīta uz MOB starptautisko e-pasta adresi. Tajā ungāriem ne tikai piedraudēts, bet arī ieteikts palikt mājās un nedoties uz Sočiem.

Pēc šīs informācijas izziņošanas MOB pārstāvji vēlāk uzsvēruši, ka draudu vēstule tikusi izanalizēta un atzīta par "nekaitīgu". Draudus par neīstiem atzinuši arī SOK un Olimpiādes rīkotāju pārstāvji.

Līdzīgu vēstuļu saņemšanu apstiprinājušas arī Vācijas, Itālijas un Slovēnijas olimpiskās komitejas. SOK un Soču spēļu rīkotāji uzsver, ka par tām atbildīga viena persona vai personu grupa, kuru draudi nav uzskatāmi par nopietniem.

Tikmēr Šveices Olimpiskā komiteja, taujāta par šādu vēstuļu saņemšanu, uzsvērusi, ka līdzīga satura ziņojumu saņemšana pirms olimpiskajām spēlēm ir ierasta parādība.

Kā zināms, Soču Olimpiādē piedalīsies arī Latvija, ko šoreiz pārstāvēs 58 sportisti.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) pirms dalības olimpiskajās spēlēs nekāda veida terorisma vai citas agresijas draudus nav saņēmusi, aģentūrai LETA apliecināja LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.

Soču Olimpiskās spēles norisināsies no 7. līdz 23. februārim.