22.01.2014 10:54

Obama un Putins apspriež drošību Soču olimpiskajās spēlēs

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Obama un Putins apspriež drošību Soču olimpiskajās spēlēs www.ghananewsreport.com

ASV prezidents Baraks Obama un Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien pārrunājuši drošības pasākumus ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos, kā arī apsprieduši Sīrijas miera sarunas un Irānas jautājumu, paziņojis Baltais nams.

Savienotās Valstis ir piedāvājušas Krievijai "pilnu sadarbību" olimpiādes drošības jautājumā, tomēr vairāki ASV likumdevēji paziņojuši, ka Maskava nedalās ar visu izlūkošanas informāciju.

ASV amatpersonas nesaņem visu informāciju, kas tām nepieciešama, lai spētu aizsargāt sportistus spēļu laikā, svētdien norādīja ASV Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejas priekšsēdētājs Maiks Rodžerss.

Pentagons pirmdien paziņoja, ka ASV ir gatavas piedāvāt aviācijas un flotes atbalstu Soču Olimpiādes nodrošināšanai pret teroristu uzbrukumiem.

ASV aizsardzības ministrs Čaks Heigels jau 4. janvārī telefonsarunā ar Krievijas kolēģi Sergeju Šoigu piedāvāja ASV palīdzību drošības uzlabošanai Olimpiādes laikā.

Strauji tuvojoties Ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos, Krievijā pievērsta pastiprināta uzmanība drošībai. Galvenās bažas rada tieši Ziemeļkaukāza islāmistu kaujinieku iespējamie uzbrukumi.

Internetā nesen parādījies jauns video, kurā divi vīrieši brīdina, ka tiek plānoti uzbrukumi Olimpiādei.

Ziemeļkaukāza islāmistu tīmekļa vietnē publiskotajā video norādīts, ka šie vīrieši ir atbildīgi par diviem pašnāvnieku sarīkotajiem sprādzieniem Volgogradā pagājušajā mēnesī. Sprādzienos dzīvību zaudēja 34 cilvēki.

ASV Valsts departaments šomēnes aicināja amerikāņus, kuri dosies uz Sočiem, būt modriem, lai gādātu par savu drošību.

2014. gada Ziemas olimpiskās spēles Sočos būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas. Tās norisināsies no 7. līdz 23. februārim.