17.01.2014 09:32

Izraēlas premjerministrs nosoda Eiropas Savienības "liekulību"

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu ceturtdien nosodījis Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, kuras izsaukušas izraēliešu vēstniekus, lai izteiktu protestus pat jaunu mājokļu celtniecību ebreju apmetnēs Rietumkrastā.

"Tā ir liekulība. ES izsauc mūsu vēstniekus par dažu māju celtniecību? Kad ES izsauc palestīniešu vēstniekus par kūdīšanu uz Izraēlas iznīcināšanu?" savā ikgadējā Jaungada pieņemšanā ārvalstu žurnālistiem retoriski vaicāja Netanjahu. "Ir laiks pielikt punktu šai liekulībai. Šī nelīdzsvarotība (..) neveicina mieru. Domāju, tā mieru attālina."

Tikai dažas dienas pēc ASV valsts sekretāra Džona Kerija kārtējās vizītes, kuras laikā viņš mēģināja atdzīvināt Tuvo Austrumu miera procesu, Izraēla paziņojusi par kārtējo ieceri uzsākt 1800 jaunu mājokļu būvniecību ebreju apmetnēs, kas atrodas okupētajās teritorijās, tostarp Austrumjeruzalemē.

Izraēlas Ārlietu ministrijas pārstāvis Jigals Palmors aģentūrai AFP pavēstīja, ka protestu izteikšanai par pagājušajā piektdienā izsludināto būvniecības projektu izsaukti izraēliešu vēstnieki Londonā, Romā un Parīzē.

Palmors pauda pārliecību, ka šo rīcību visas trīs valstis esot saskaņojušas un ka līdzīgi varētu rīkoties arī citas ES dalībvalstis.