09.01.2014 18:10

Vācijā 65 000 cilvēku parakstās pret bērnu izglītošanu par homoseksualitāti

Autors  LETA/The Local
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Vienā no Vācijas federālajām zemēm savākti vairāk nekā 65 000 vecāku un skolotāju parakstu ar mērķi nepieļaut, ka bērniem skolās tiktu stāstīts par homoseksualitāti.

Tīmekļa petīciju līdz ceturtdienai bija parakstījuši vairāk nekā 65 700 cilvēku, pieprasot Bādenes-Virtembergas reģionālajam parlamentam atteikties no ieceres, kas paredz uzlikt skolotājiem pienākumu ar bērniem daudz atklātāk runāt par homoseksualitāti.

Bādenes-Virtembergas reģionālās koalīcijas izstrādātā priekšlikuma mērķis ir skolu mācību programmās pievērst uzmanību "seksuālās dažādības pieņemšanai" un bērniem skolā stāstīt par dažādiem dzīvesveidiem un attiecību modeļiem.

Taču šāda iecere izraisījusi plašu vecāku un pedagogu pretestību.

Priekšlikuma atbalstītāji uzskata, ka bērnu izglītošana veicinās iecietību pret lesbietēm, gejiem, biseksuāļiem, transpersonām un transseksuāļiem. Turpretī ieceres kritiķi pārliecināti, ka tā tiktu aktīvi izplatīta "varavīksnes ideoloģija".

Petīcijā, kuras autors ir kāds pedagogs, norādīts, ka politiķu ieceres īstenošana nozīmētu "vispārējās skolu sistēmas morālo un ideoloģisko pārizglītošanu".

Reģionālās "zaļo" partijas vadītājs Olivers Hildenbrands petīcijas parakstītājiem pārmet "pārsteidzošu homofobijas līmeni", norādot, ka izmaiņas mācību programmā palīdzētu veidot vidi, kurā bērni apgūtu iecietību.

Arī "zaļo" reģionālie koalīcijas partneri sociāldemokrāti pauduši neizpratni par milzīgo pretestību šim plānam.

"Pašreizējā tīmekļa petīcija liecina par nopietnu neiecietību," norāda sociāldemokrātu reģionālais izglītības eksperts Štefans Fulsts-Blejs.

Petīcijas parakstītāji cer, ka reģionālais parlaments ņems vērā viņu nostāju, diskutējot par Kultūras ministrijas ieceri iekļaut "seksuālās dažādības pieņemšanu" 2015. gada izglītības plānā.