09.01.2014 15:23

Hamburgā par protestu simbolu kļuvusi tualetes birste

Autors  LETA/The Local
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Hamburgā par protestu simbolu kļuvusi tualetes birste www.thelocal.de

Turpinoties nekārtībām un vardarbībai, Vācijas pilsētā Hamburgā par protestu simbolu kļuvusi tualetes birste.

Tīrīšanas piederums izpelnījies protestētāju uzmanību, pateicoties otrdien publiskotam video, kurā redzams, kā policists konfiscē tualetes birsti kādam uz ielas apturētam vīrietim kapucē.

Kā ziņots, pēc nesenajām sadursmēm, kas izraisījās, policijai no telpām izliekot kreiso ekstrēmistu klubu, Hamburgas varasiestādes noteikušas bīstamās zonas, kurās likumsargiem ir tiesības apturēt cilvēkus un viņus pārmeklēt.

Tiesa, līdz šim policija pārbaudēs atradusi tikai stekus, pirotehniku un melnas sejas maskas.

Tikmēr vardarbība Hamburgā turpinās. Trešdienas naktī aptuveni 400 cilvēku iesaistījās epizodiskās sadursmēs ar likumsargiem bīstamajās zonās. Policistu virzienā tika mesti akmeņi, un laikraksts "Hamburg Morgenpost" ziņo, ka lietota arī pirotehnika. Laikraksts ziņo, ka vairāki cilvēki arestēti.

Cietis arī viens garāmgājējs, kurš saņēmis pa galvu triecienu ar akmeni. Cietušais nogādāts slimnīcā.

ASV vēstniecība otrdien brīdināja savus pilsoņus, ka cilvēki, kuri apturēšanas gadījumā nespēs uzrādīt policijai identifikācijas dokumentus, var tikt aizturēti.

Vēstniecība aicināja cilvēkus izvairīties no vietām, kur notiek demonstrācijas, norādot, ka pat miermīlīgi mītiņi var pāraugt vardarbībā.