08.01.2014 09:55

Ņujorkas policisti apsūdzēti par krāpšanos ar 11. septembra teroraktu invaliditātes pabalstiem

Autors  LETA/AFP-BBC
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

ASV likumsargiem veicot vērienīgu izmeklēšanu par krāpšanos ar invaliditātes pabalstiem, arestēti vairāki desmiti ārkārtas dienestu darbinieku, otrdien pavēstīja Ņujorkas varasiestādes.

Apsūdzēto vidū ir 72 policisti, astoņi ugunsdzēsēji un piecas labošanas darbu amatpersonas, pavēstīja prokuratūra.

Vairāki apsūdzētie melīgi apgalvojuši, ka ieguvuši invaliditāti 2001. gada 11. septembra teroristu uzbrukumu rezultātā. Krāpšanas dēļ nodarītie zaudējumi mērāmi vairākos simtos miljonu.

"Bezkaunība ir šokējoša," atzinis Manhetenas apgabala prokurors Sairuss Venss. "Daudzi dalībnieki ciniski safabricēja prasības par garīgām slimībām, kas radušās 11. septembra [teroraktu] rezultātā, šādi apkaunojot pirmos [uzbrukumu seku likvidācijas darbu] dalībniekus, kas kalpoja savai pilsētai uz pašu veselības un drošības rēķina."

Četri vīrieši, arī kāda bijusī policijas amatpersona un detektīvu savienības invaliditātes jautājumu konsultants, otrdien stājās tiesas priekšā saistībā ar apsūdzībām liela apmēra laupīšanā.

Viņi tiek apsūdzēti, ka apmācījuši bijušos ārkārtas dienesta darbiniekus, kā simulēt garīgās veselības problēmas un izkrist atmiņas pārbaudījumos, lai iegūtu invaliditātes pabalstus un kompensācijās saņemtu tūkstošiem dolāru.

Kāds bijušais policists ārstiem bija stāstījis, ka viņam ir panikas lēkmes un ka viņš nespēj pamest savu māju. Tiesa gan, pēc tam viņš sociālajos plašsaziņas līdzekļos publicējis fotogrāfijas, kurās viņš redzams, traucoties uz ūdens motocikleta.

Kāds cits policists saņēmis invaliditātes pensiju par kakla traumu un tad atvēris cīņas mākslas nodarbību klubu.

Vēl kāds cits apgalvojis, ka vairs nespēj socializēties, bet tad kāda festivāla laikā aktīvi tirgojies konditorejas kioskā.