05.01.2014 13:08

Ukrainas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā startēšot visi trīs opozīcijas līderi

Autors  LETA/Newsru.com
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ukrainas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā startēšot visi trīs opozīcijas līderi www.delfi.lv

Ukrainas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā startēs visi trīs opozīcijas līderi, sestdien paziņoja partijas "Batkivščina" ("Tēvzeme") parlamenta frakcijas priekšsēdētājs Arsēnijs Jaceņuks.

Viņš atgādināja, ka šādu lēmumu opozīcijas partijas pieņēmušas vēl 2013. gada maijā.

"Jautājumā par vienoto kandidātu mēs daļu sarunu jau esam risinājuši un esam tās oficiāli publiskojuši, jo pērn 18. maijā mēs parakstījām trīs politisko spēku [partiju "Batkivščina", UDAR un "Svoboda (Brīvība")] vienošanos, kurā mēs skaidri noteicām, ka kopīgais kandidāts saņems atbalstu otrajā kārtā."

"Pirmajā kārtā visi opozīcijas kandidāti piedalās kā priekšvēlēšanās, bet otrajā kārtā tas, kurš būs ieguvis vislabāko rezultātu, saņems visu opozīcijas spēku atbalstu," atgādināja A. Jaceņuks.

"Šajā posmā oficiāli nekas nav mainījies," norādīja politiķis.

"Mūsu uzvaras pamatā ir tas, ka trim opozīcijas spēkiem 2014. gadā ir jāizveido vienota eiropeisko izmaiņu komanda uzvarētāja. Šī komanda nevis vienkārši ies uz vēlēšanām, nevis vienkārši tajās uzvarēs, bet pierādīs visai pasaulei, ka Ukraina spēj īstenot pārmaiņas, un pēc 2015. gada tā kļūs par faktisku Eiropas Savienības dalībnieci," uzsvēra A. Jaceņuks.

Kā liecina pētījumu centra "Research & Branding Group" decembrī veiktās aptaujas dati, ja vēlēšanas notiktu nākamajā svētdienā, ceturtā daļa Ukrainas vēlētāju tajās balsotu par pašreizējo valsts galvu Viktoru Janukoviču.

14 % balsotu par UDAR līderi Vitāliju Kļičko, "Batkivščina" līdere bijusī premjere Jūlija Timošenko un parlamenta deputāts Petro Porošenko katrs saņemtu 8 % balsu, A. Jaceņuks 5 %, bet "Svoboda" līderis Oļegs Tjagņiboks un kompartijas līderis Petro Simoņenko – katrs pa 4 % balsu.