04.01.2014 18:31

Atklāj detaļas par Šūmahera liktenīgo kritienu

Autors  www.delfi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Francijas policija turpina izmeklēt Mihaela Šūmahera liktenīgā kritiena apstākļus, un kļuvušas zināmas notikušā detaļas. F-1 leģendai pie ķiveres bijusi kamera, kuras ieraksti tagad tiek pētīti, vēsta BBC.

Pagājušo svētdien, slēpojot Meribelas kalnu kūrortā Francijā, M. Šūmahers piedzīvoja kritienu un ar galvu atsitās pret akmeni. Bijušais pilots steidzami tika nogādāts slimnīcā, kur ārsti viņu mākslīgi ievietoja komā. M. Šūmahera stāvoklis joprojām ir kritisks, un viņa dzīvība ir apdraudēta.

Vācu izdevums "Bild" ziņo, ka M. Šūmahers ar savu 14 gadus veco dēlu un dažiem draugiem devies slēpot uz Solira kalnu. Nobrauciena laikā M. Šūmahers uz brīdi apstājies, lai palīdzētu sava drauga meitai, kura bija iekritusi kupenā. Tā M. Šūmahers uz brīdi atradās ārpus iezīmētās trases, un, palīdzējis meitenei, lejup vairākus metrus brauca gar kupenām, zem kurām bija aprakti akmeņi. Kādā no epizodēm M. Šūmahers zaudējis līdzsvaru un ar galvu uzkrita virsū akmenim.

Piektdien kļuvis zināms, ka M. Šūmahera ķiverei bija piestiprināta speciāla video kamera, kura fiksējusi negadījuma brīdi. Tāpat apstiprinājušās baumas, ka trieciena rezultātā M. Šūmahera ķivere ir saplaisājusi. Tagad gan kamera, gan saplaisājusī ķivere nodota izmeklētāju rīcībā.

Tikmēr ārsti ar jauniem paziņojumiem klajā nav nākuši, uzsverot, ka M. Šūmahera veselības stāvoklis pēdējās dienās nav mainījies, viņš joprojām ir komā un viņa dzīvība ir apdraudēta.