27.12.2013 10:09

Igaunija atsakās izdot ASV kibernoziegumos apsūdzētu pilsoni

Autors  LETA/Newsru.com
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

SV Tieslietu ministrija saņēmusi oficiālu paziņojumu, ka Igaunija atsakās izdot savu pilsoni Vladimiru Čaščinu, kurš tiek apsūdzēts hakeru uzbrukumu organizēšanā tīmekļa meklētājprogrammai "Google".

"Igaunijas tiesa pieņēmusi lēmumu noraidīt Manhetenas prokuratūras prasību par Čaščina izdošanu," ziņu aģentūra ITAR-TASS citē advokātu Arkādiju Bušu, kurš pārstāv apsūdzētā intereses Ņujorkā.

"Pieprasījums par izdošanu atzīts par nepamatotu, un jebkurās juridiskās darbības pret Vladimiru atbilstoši verdiktam ir jāveic tikai Igaunijas teritorijā," uzsvēra Bušs.

Tiesa gan, jautājums par Čaščina izdošanu līdz ar to nav slēgts galīgi. ASV instances vēl var iesniegt apelāciju Igaunijas Augstākajā tiesā. Šīs tiesības var tikt izmantotas tuvāko mēnešu laikā.

ASV Temīda apsūdz 32 gadus veco Čaščinu, ka viņš izveidojis hakeru grupu ar mērķi atmazgāt naudu. Grupā bijusi seši Igaunijas pilsoņi un viens Krievijas pilsonis.

Viņi esot izstrādājuši vīrusa programmu, kas tīmekļa lietotājus no "Google" lapām pāradresējusi uz hakeru izraudzītiem portāliem.

Savas darbības rezultātā grupa tikusi pie vairāk nekā 14 miljonu dolāru lielas peļņas.