03.12.2013 11:56

Igaunijā derību krāpšanas skandālā apsūdzētajiem draud līdz 12 gadiem cietumā

Autors  www.lsm.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Par dalību derību krāpšanā Igaunijā apsūdzētajiem astoņiem bijušajiem futbolistiem un vēl trim citām personām draud brīvības atņemšana līdz 12 gadiem, otrdien informēja vietējās prokuratūras pārstāve Katrina Lunta.

Apsūdzību izvirzīja par krāpšanu lielā apmērā un dalību noziedzīgā grupā, pastāstīja Lunta. Viņa paskaidroja, ka par krāpšanu lielā apmērā var piespriest brīvības atņemšanu no viena līdz pieciem gadiem, bet par dalību noziedzīgā grupā – no trim līdz 12 gadiem cietumā.

Igaunijas prokuratūrā uzskata, ka par dalību derību krāpšanā pirmdien apsūdzētie noziedzīgā ceļā ar spēļu rezultātu ietekmēšanu ieguva vairāk nekā 108 000 eiro. Par iesaistīšanos derību krāpšanā apsūdzēja Maksimu Gruznovu, Vitāliju Gusevu, Eriku Grigorjevu, Aleksandru Kuļiku, Aleksandru Tarasenkovu, Sergeju Ļeontovicu, Denisu Jogisti un Antonu Seredu. Pārējās trīs personas, kam izvirzītas apsūdzības par krāpšanu lielā apmērā, organizēja krāpšanu un lika likmes bukmeikeru uzņēmumos.

Gruznovs, Gusevs, Grigorjevs, Kuļiks un Ļeontovics 2012.gadā spēlēja "Narva Trans", Jogiste bija Tallinas "Kalev" rīcībā, bet Tarasenkovs bija Kivioli "Tamme Auto" futbolists. Sereda pēc 2008. gada sezonas beidza futbolista gaitas.

Pēc izvirzītās apsūdzības, futbolisti darbojās noziedzīgā grupā, kas bija aktīva vismaz no 2011. gada jūnija līdz 2012. gada novembrim. Izmeklētāji noskaidroja, ka derību krāpnieki ietekmēja rezultātus 12 spēlēs Igaunijas čempionātā, trijās cīņās Eiropas līgā, kā arī pa vienai spēlei Lietuvā un Igaunijas kausa izcīņā.