02.08.2013 08:08

Gruzijas tiesa attaisno spīdzināšanā apsūdzēto bijušo aizsardzības ministru

Autors  Diena.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Gruzijas tiesa ceturtdien attaisnojusi dienesta pilnvaru pārsniegšanā un spīdzināšanā apsūdzēto bijušo aizsardzības ministru Bačo Ahalaju.

Tiesa šajā lietā attaisnoja arī bijušo armijas štāba priekšnieku Giorgiju Kalandadzu apsūdzībās par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, nelikumīgu spīdzināšanu un ieslodzīšanu trīs gadījumos attiecībā uz karavīru aizskaršanu un kāda uzņēmēja nolaupīšanu.

Ahalajs joprojām atrodas apcietinājumā, jo viņam būs jāstājas tiesas priekšā apsūdzībās par dienesta pilnvaru pārsniegšanu un spīdzināšanu divās citās lietās.

Kopš Gruzijas parlamenta vēlēšanās oktobrī prezidenta Mihaila Saakašvili "Apvienotā nacionālā kustība" (ANK) zaudēja miljardiera Bidzinas Ivanišvili koalīcijai "Gruzijas sapnis", pret iepriekšējās valdības amatpersonām uzsāktas vairākas izmeklēšanas lietas. Saakašvili to nosodījis, sakot, ka izvērstas politiskās raganu medības.

Apsūdzības par dienesta pilnvaru pārsniegšanu un korupciju uzrādītas arī bijušajam premjerministram Vano Merabišvili, kurš tiek uzskatīts par vienu no Saakašvili tuvākajiem sabiedrotajiem.