02.03.2017 13:31

Izstādē "PetExpo 2017" varēs redzēt gan mājdzīvnieku sacensības, gan retu šķirņu pārstāvjus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izstādē "PetExpo 2017" varēs redzēt gan mājdzīvnieku sacensības, gan retu šķirņu pārstāvjus Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1"

Dzīvnieku draugi un ģimenes ar bērniem jau 18. un 19. martā tiek aicināti apmeklēt mājdzīvnieku un zooindustrijas izstādi "PetExpo 2017" Ķīpsalā, kurā gaida aizraujošas demonstrācijas, spraigas sacensības, retu un pat jaunizveidotu šķirņu suņi un kaķi, kā arī daudz citu mīļdzīvnieku.

"Jau tradicionāli katru gadu dzīvnieku izstāžu sezonu ievaukšķina un ieņaudina lielākā dzīvnieku pavasara izstāde "PetExpo". Tās ir skaistuma sacensības suņiem un kaķiem, aizraujošas suņu gudrības demonstrācijas, iespēja vienuviet redzēt visdažādākos mājas mīluļus, kā arī pilnvērtīga un aizraujoša atpūta visai ģimenei," stāsta Latvijas Kinoloģiskās federācijas (LKF) prezidente Vija Klučniece.

Katru izstādes dienu par labākā titulu cīnīsies apmēram 1600 suņu, kopā vairāk nekā 3000 ķepaiņu no 14 valstīm. Visvairāk suņu būs no Latvijas, ievērojams skaits arī no Somijas, Krievijas un Igaunijas. Uz izstādi ieradīsies ķepaiņi pat no Spānijas, Itālijas, Čehijas un pirmo reizi arī no Indijas, informē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības "BT 1" mediju koordinatore Inese Libere.

Divu dienu laikā Ķīpsalā varēs redzēt 231 šķirni – arī tādas retas kā saluki jeb persiešu vējasuns azavaku un japāņu cīņu suni tosu. Turklāt būs virkne arī jaunizveidotu šķirņu – Terceiras bārdainais suns, Bohēmijas aitusuns un citas, kurām vēl priekšā garas šķirnes atzīšanas procedūras.

Vissīvākā cīņa par labāko šķirnes pārstāvi notiks labradoru un zeltaino retrīveru starpā. Kupli pārstāvēti būs arī šnauceri, nerejošie suņi basendži, Bernes ganusuņi, angļu kokerspanieli un franču buldogi. Pat tāda reta šķirne kā Tulearas kotons, kurai Latvijā reģistrēts tikai viens pārstāvis, izstādē būs pārstāvēta kuplā skaitā, vēsta "BT 1" pārstāve.

Paralēli sacensībām abās izstādes dienās varēs vērot iespaidīgus suņu paklausības un sporta veidu demonstrējumus, cirka studijas priekšnesumus, atraktīvas suņu šķirņu demonstrācijas un citus izklaidējošus šovus. Pirmo reizi izstādē "PetExpo" tiks demonstrēti arī kursinga elementi – suņi mērosies spēkos un ātrumā, skrienot pakaļ mākslīgajam medījumam.

Svētdien, 19. martā, notiks Latvijas labāko suņu apbalvošana par sasniegumiem 2016. gada izstādēs. Apbalvojumus saņems arī labākās audzētavas un jaunie hendleri. Turklāt šogad tiks atjaunota kāda tradīcija – suns, kurš dzīvo Latvijā un šajā izstādē būs guvis vislabākos panākumus, saņems Rīgas mēra kausu. Kausu uzvarētājam pasniegs pats Rīgas mērs Nils Ušakovs, norāda I. Libere.

Murrātāju fani varēs vērot spraigas sacensības, kurās kopumā piedalīsies vairāk nekā 400 kaķu, kuri pārstāvēs 26 šķirnes. Tāpat apmeklētāji varēs vērot kaķu ekspertīzi un ieklausīties ekspertu stāstījumā gan par šķirnēm, gan par katru kaķi, kā arī visiem būs iespēja aprunāties ar dažādu suņu šķirņu klubu speciālistiem un kaķu audzētājiem, lai saņemtu atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem un noskatītu savu mīluli.

Izstādē vēl bez kaķiem un suņiem varēs apskatīt arī citus lielākus un mazākus mīļdzīvniekus – kazu ar kazlēniem, aitu ar melniem jēriņiem, trušus, dekoratīvos putnus, kāmjus, žurciņas, degu, nutrijas, mājas seskus, jūras krupjus un citus. Ikviens interesents izstādē varēs saņemt arī profesionāļu padomus dzīvnieku barības izvēlē un ieteikumus mīluļa veselības uzlabošanai.

Dodoties uz "PetExpo 2017", noteikti var ņemt līdzi arī bērnus, jo tā būs iespēja ne tikai iepazīt lielus un mazus dzīvniekus, bet arī bez papildu maksas izpriecāties "LGK" atrakcijās un spēlēt lielās grīdas spēles – "Riču Raču", "Cirku" un vēl citas, vēsta "BT 1" pārstāve.