29.06.2016 09:43

Iniciatīvā "100 labie darbi" sabiedrību aicina labiekārtot vidi līdz Latvijas simtgadei

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Iniciatīvā "100 labie darbi" sabiedrību aicina labiekārtot vidi līdz Latvijas simtgadei arhīvs

Pašvaldības uzņēmuma "ZAAO" rīkotajā iniciatīvā "100 labie darbi" sabiedrību aicina labiekārtot vidi un dabas ainavu uz Latvijas simtgadi, aģentūru BNS informēja "100 labie darbi" koordinatore Līga Ivanova.

"100 darbi Latvijai" mērķis ir atjaunot un sakopt vidi uz valsts simtgadi, stiprinot Latvijas dabas vērtības nākotnē, kā arī organizēt vides izglītības aktivitātes, lai radītu sabiedrības izpratni par savas rīcības ietekmi uz vidi.

Kultūras ministre Dace Melbārde norādīja, ka Latvijas daba ir viena no spēcīgākajām saitēm. Tāpat viņa pauda, ka simtgades kontekstā ir svarīgi izcelt ainavas un ar to saistītās tradīcijas, kas arī ārzemēs dzīvojošajos latviešos rada vēlmi atgriezties Latvijā.

"Visi darbi tiks apkopoti vienotā kartē iniciatīvas mājas lapā www.100darbilatvijai.lv, vērienīgākie un oriģinālākie tiks iemūžināti īpašos video žurnālos, bet projekta noslēgumā taps Latvijas simtgadei veltīts vides tūrisma ceļvedis," stāsta ZAAO valdes priekšsēdētājs Aivars Sirmais.

Akcijā iespējams piedalīties iedzīvotājiem, nevalstiskām organizācijām, uzņēmumiem, pašvaldībām vai pašvaldības iestādēm, jo darbu īstenošana iecerēta gan publiskajā, gan privātajā sektorā.