08.08.2015 16:18

Tiesa Magonim kā drošības līdzekli piemēro apcietinājumu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tiesa Magonim kā drošības līdzekli piemēro apcietinājumu arhīvs

Rīgas rajona tiesa šodien līdzšinējam uzņēmuma "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētājam Uģim Magonim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Rīt būs pieejams pilns spriedums un to septiņu dienu laikā varēs pārsūdzēt.

Magoņa advokāts Alvis Marga pēc tiesas sēdes aģentūrai LETA neizpauda, kāds pamatojums ir apcietinājumam. Pēc tiesas sēdes Marga nebija runīgs un aizbildinājās, ka neesot ko teikt.

Arī tiesa komentārus pēc lietas izskatīšanas nesniedza.

Ierodoties uz tiesas sēdi, advokāts žurnālistiem pavēstīja, ka nevar pastāstīt par Magoņa aizturēšanas iemesliem, jo ir parakstījies par informācijas neizpaušanu. Tāpat Marga uzsvēra, ka joprojām ir pārliecināts, ka apcietinājumam nav pamata.

Uz tiesas sēdi sākumā bija ieradusies arī Magoņa dzīvesbiedre, taču pēc īsas sarunas ar advokātu viņa devās prom.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāve Laura Dūša aģentūrai LETA sacīja, ka viņas rīcībā nav papildu informācijas, kāpēc ir prasīts paturēt apcietinājumā Magoni. Tāpat sīkākus komentārus par izskatāmo lietu Dūša nesniedza.

Jau ziņots, ka šovakar būtu beidzies 48 stundu termiņš, līdz kuram Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) var aizturēt Magoni.

KNAB darbinieki Magoni aizturēja ceturtdienas vakarā. Magoņa aizturēšanas iemesli pagaidām nav zināmi. Tos neatklāj ne advokāts, ne KNAB.

Magonis LDz valdes priekšsēdētāja amatu ieņēma nepilnus desmit gadus - kopš 2005. gada 1. septembra. Pirms tam no 2003. gada viņš bija šī uzņēmuma padomes loceklis un padomes priekšsēdētājs. Magonis vakar no amata atbrīvots.

Iepriekš:

KNAB aizturējis Latvijas Dzelzceļa prezidentu Magoni; viņš atbrīvots no amata