05.08.2015 13:23

"Rīgas Dzirnavnieks" uzsācis jaunās labības pieņemšanu no zemniekiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Rīgas Dzirnavnieks" uzsācis jaunās labības pieņemšanu no zemniekiem publicitātes

Trešdien viens no lielākajiem graudaugu pārstrādātājiem Latvijā AS "Rīgas Dzirnavnieks" ir pieņēmis pirmās šīs sezonas kviešu ražas. Saistībā ar uzņēmuma ambiciozajiem attīstības plāniem Latvijā un eksporta tirgos uzņēmums kopumā šogad plāno iepirkt 120 000 tonnas graudu.

"Šogad Latvijā laikapstākļi bija labvēlīgi graudaugiem gan ziemā, gan vasarā, ko nevar teikt par vēlākām graudaugu attīstības stadijām vasarā, kas rada nenoteiktību par gaidāmajām ražām un to kvalitāti. Bet mēs ceram uz labvēlīgiem laikapstākļiem turpmākās nedēļas, kas varētu nozīmēt pēdējo gadu laikā augstākās graudaugu ražas Latvijā," izteicies AS "Rīgas Dzirnavnieks" valdes loceklis Žilvins Pakeltis.

Uzņēmumā informēja, ka pirmā raža ir saņemta no lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Kalnakrogs Agro" Bauskas novadā.

Šogad graudu cenas saglabā dažādību, un šobrīd tās ir nedaudz augstākas nekā pērn sezonas sākumā. Aktuālās iepirkumu cenas tiek publicētas "Rīgas Dzirnavnieks" mājas lapā.

"Rīgas Dzirnavnieks" plāno iegādāties līdz pat 130 000 tonnām graudu – kviešus, rudzus un auzas, tostarp bioloģiskos graudus. Kā atzīst Ž. Pakeltis, šogad uzņēmums plāno iegādāties vairāk labības, it īpaši auzas un bio graudus, ņemot vērā uzņēmuma attīstības plānus Latvijā un eksporta tirgos.

Uzņēmums pēdējo gadu laikā uzsācis strauju eksporta tirgu apgūšanu un šobrīd eksportē graudaugu produktus uz dažādām Eiropas valstīm, kā arī uz Ķīnu, Āfrikas valstīm un uz Tuvo Austrumu valstīm, kur augstu novērtē Latvijas produkcijas kvalitāti. Savukārt vietējam tirgum uzņēmums plāno paplašināt sortimentu ar jauniem graudaugu produktiem, tostarp auzu un bioloģiskajiem.