03.08.2015 13:12

Robežsargi aizturējuši 22 nelegālos imigrantus no Vjetnamas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Robežsargi aizturējuši 22 nelegālos imigrantus no Vjetnamas Valsts kanceleja

1. augustā Viļakas pārvaldē robežsargi par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizturēja kārtējos 22 Vjetnamas pilsoņus un četrus viņu pārvadātājus – divus Latvijas un divus Krievijas pilsoņus.

Valsts robežsardzes Galvenajā pārvaldē informēja, ka Bērziņu robežapsardzības nodaļā plkst. 3 no rīta sakarā ar nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas pazīmēm tika uzsākta ārkārtas situācijas masveida nelegālo imigrantu pieplūduma gadījumos realizācija, ieviešot signālu "Nelegālis".

Meklēšanas un pēdu dzīšanas pasākumos tika iesaistīti papildspēki no kaimiņu nodaļām, pieci dienesta suņi un robežsardzes aviācija. Vērienīgas operācijas laikā kopumā tika aizturēti 22 Vjetnamas pilsoņi un četri viņu pārvadātāji – divi Latvijas un divi Krievijas pilsoņi.

Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu personu grupā uzsākts kriminālprocess un tiek veiktas tālākās procesuālās darbības.

Iepriekš tik liela nelegālo imigrantu grupa tika aizturēta š.g. 22. jūlijā, kad Viļakas, Daugavpils un Ludzas pārvaldēs vienas diennakts laikā tika aizturēti 23 nelegālie imigranti – 16 vjetnamieši un septiņi afgāņi – un septiņi viņu pārvadātāji.

Kopā šogad jau aizturēti 239 nelegālie imigranti (165 no Vjetnamas, 20 no Afganistānas, 13 no Krievijas, seši no Irākas, pieci no Sīrijas u.c.) un 52 viņu pārvadātāji – 22 Latvijas pilsoņi, 22 Krievijas, pa trim Igaunijas un Polijas, kā arī pa vienam Kirgizstānas un Tadžikistānas pilsonim.

Salīdzinājumam – visā 2014. gadā tika aizturēti 200 nelegālie imigranti un 19 pārvadātāji.