21.07.2015 15:01

Liepājas bērna seksuālas izmantošanas lietā tomēr prasīs cietumsodus

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Liepājas bērna seksuālas izmantošanas lietā tomēr prasīs cietumsodus arhīvs

Prokuratūra iesniegusi protestu par sabiedrībā plašu rezonansi radījušo Liepājas tiesas spriedumu, ar kuru kādam tēvam un dēlam par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgu meiteni piemērots piespiedu darbs.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka aģentūru LETA informēja, ka šodien Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors ir iesniedzis apelācijas protestu par minēto Liepājas tiesas spriedumu. Spriedums noprotestēts daļā par soda maigumu. Apelācijas protestā izteikti iebildumi par tiesas argumentāciju, kas bija par pamatu piespiedu darba piemērošanai abiem apsūdzētajiem. Protestā lūgts piemērot apsūdzētajiem bargāku soda veidu - brīvības atņemšanu.

Tikmēr Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors iepriekš bija uzdevis arī Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokuroram izvērtēt valsts apsūdzības uzturētāja - Liepājas prokuratūras prokurores Ligitas Arājas - rīcību. Eiduka norādīja, ka prokurores izvērtēšana joprojām notiek, taču pagaidām nav zināms, kad to varētu pabeigt.

Jau ziņots, ka jūlija vidū Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors uzdeva Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokuroram pārbaudīt Liepājas tiesas sprieduma likumību krimināllietā, kurā apsūdzēti divi vīrieši un atzīti par vainīgiem netiklu darbību izdarīšanā ar mazgadīgo un sodīti ar piespiedu darbu attiecīgi uz 240 un 200 stundām.

Gan valsts apsūdzības uzturētājs, gan apsūdzēto advokāts iepriekš norādījis, ka sods ir adekvāts nodarījumam.

Ņemot vērā sacelto ažiotāžu par tiesas spriedumu, Saeimas Juridiskās komisijas sēdē otrdien deputāti izvērtē Krimināllikuma regulējumu attiecībā uz seksuālo vardarbību pret bērniem, kā arī likuma piemērošanas praksi un sodu politiku.