17.07.2015 13:46

Liepājā pret "nesamērīgi maigo" spriedumu bērna pavedinātājiem protestē ap 500 cilvēku

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Liepājas tiesas nams Liepājas tiesas nams www.liepaja.lv

Piektdien Liepājā, pie tiesas nama, protestēt pret "nesamērīgi maigo" spriedumu bērna pavedinātājiem ieradušies ap 500 cilvēku.

Pie tiesas nama pulcējušies dažāda vecuma un tautību cilvēki, tai skaitā arī daudz vecāku ar bērniem un bērnu ratiņiem, novēroja aģentūra LETA. Tāpat uz akciju ieradušies vairāki partijas "Saskaņa" biedri, tai skaitā Saeimas deputāts Valērijs Agešins, Liepājas vicemērs Jurijs Hadarovičs un Liepājas domes deputāts Naums Vorobeičiks. Notikuma vietā dežūrē vairākas valsts un pašvaldības policijas ekipāžas.

Piketētāji ir sagatavojuši plakātus ar uzrakstiem "Liepāja ir vēju, nevis izvirtuļu pilsēta", "Tiesības uz bērnību ir augstākas par "mīkstinošiem apstākļiem"", "Kam kalpo tiesu sistēma?", "Taisnīgu sodu bērnu izmantotājiem" un "Pasargājiet mūsu bērnus no maniakiem!" u.c.

Kā novēroja LETA, cilvēki protesta akcijai gatavojušies nopietni - vairāki arī mugurā uzvilkuši speciāli apdrukātus krekliņus ar tematiskiem saukļiem.
Pirms brīža protestētāji kliedzot kaunināja tiesu ar vārdiem "Tiesai kauns!", kā arī svilpienu pavadībā aicināja iznākt ārā tiesas priekšsēdētāju, tomēr neviens neiznāca.

Iela pie Liepājas tiesas nama ir pilna cilvēku, transports gar tiesas namu nekursē.

Jau ziņots, ka Liepājas tiesa kādu tēvu un dēlu par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo sodījusi ar piespiedu darbu. Gan valsts apsūdzības uzturētājs, gan apsūdzēto advokāts norādījis, ka sods ir adekvāts nodarījumam, taču daļa sabiedrības ir pretējās domās.