02.07.2015 17:00

Cilvēktiesību komisija atbalsta Aināra Dimanta atbrīvošanu no NEPLP locekļa amata

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Cilvēktiesību komisija atbalsta Aināra Dimanta atbrīvošanu no NEPLP locekļa amata Saeimas kanceleja

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti ceturtdien nolēma atbalstīt lēmumprojektu par Aināra Dimanta atbrīvošanu no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amata.

Deputāti arī nolēma neatbalstīt pārējos trīs lēmumprojektus par Aijas Dulevskas, Daiņa Mjartāna un Ivara Zviedra atbrīvošanu no NEPLP locekļa amata, informēja Saeimas preses dienestā. Komisija vienojās četrus lēmumprojektus par NEPLP locekļu atbrīvošanu no amata iesniegt Saeimas Prezidijam, aicinot tos iekļaut tuvākajā Saeimas ārkārtas sesijas sēdē. Par atbrīvošanu lems Saeima.

Cilvēktiesību un Publisko izdevumu un revīzijas komisiju deputāti šodien kopsēdē skatīja Valsts kontroles (VK) ziņojumu par NEPLP pagājušā gada pārskata sagatavošanas pareizību, kā arī lēmuma projektus par NEPLP locekļu atbrīvošanu no amata.

Publisko izdevumu komisijas deputāti šodien vienojās, ka NEPLP līdz nākamā gada 1. februārim jāsniedz komisijai un VK informācija par ieteikumu ieviešanas gaitu. Savukārt VK līdz 2016. gada 22. februārim komisijai jāiesniedz viedoklis par NEPLP paveikto.

NEPLP vadītājs Ainārs Dimants aģentūrai LETA Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas atbalstīto lēmumprojektu par viņa atbrīvošanu no NEPLP locekļa amata nodēvēja par prettiesisku un vērstu tieši pret regulatora vadītāju.

"No šī lēmuma jau nemainās argumenti pret vienu vai pret četriem locekļiem. Ja argumenti neiztur kritiku attiecībā uz četriem, tad tie paši argumenti neiztur kritiku arī pret vienu. Jābūt ļoti nopietniem pierādītiem likuma pārkāpumiem tieši manā darbībā, un tikai tad lēmums var tikt uzskatīts par tiesisku. Pašlaik es redzu, ka tas ir prettiesisks lēmums, tas ir vērsts tieši pret regulatora vadītāju, kurš, protams, pēc likuma arī pārstāv šo regulatoru," skaidroja NEPLP vadītājs.

11 deputāti 17. jūnijā Saeimas Prezidijam iesniedza iesniegumu par NEPLP locekļu atlaišanu. Prezidijs šo iesniegumu nodeva izskatīšanai Cilvēktiesību komisijā.