02.07.2015 11:14

Pārtrauc Ogres televīzijas programmas izplatīšanu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pārtrauc Ogres televīzijas programmas izplatīšanu arhīvs

Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (turpmāk – LVRTC) no 2. jūlija pārtrauc nodrošināt bezmaksas zemes TV apraidē esošās Ogres Televīzijas programmas izplatīšanu.

LVRTC informēja, ka šādu lēmumu uzņēmuma valde pieņēmusi, jo pēdējā gada laikā raidsabiedrībai ir izveidojies ievērojams parāds par saņemtajiem apraides pakalpojumiem un ar Ogres Televīziju nav izdevies vienoties par tādu parāda atmaksas grafiku, kas apmierinātu abas puses.

"Lēmums pārtraukt Ogres Televīzijas programmu izplatīšanu nebija viegls. Esam daudzkārt tikušies ar visām ieinteresētajām pusēm, tajā skaitā Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP), tomēr esošajā situācijā šis bija vienīgais risinājums, kā pārtraukt parāda vēl lielāku pieaugumu. Šis ir pirmais gadījums, kad pārtraucam pakalpojuma sniegšanu bezmaksas apraidē esošai raidsabiedrībai," skaidro LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Kopš 2014. gada 1. jūnija LVRTC tehniski nodrošina piecu bezmaksas zemes televīzijas apraidē esošo televīzijas programmu izplatīšanu. Līdz ar Ogres televīzijas programmas izplatīšanas pārtraukšanu bezmaksas apraidē paliek vairs tikai četras programmas, kas sadārdzinās apraides pakalpojuma cenu pārējām raidsabiedrībām.

"Esam lūguši NEPLP sniegt informāciju par nākotnes iecerēm par to, kurš no telekanāliem varētu nodrošināt piekto bezmaksas apraides programmu, lai pārējām bezmaksas apraidē esošajām telekompānijām nepalielinātos izmaksas. Informēsim pārējās raidstacijas par iespējamajām izmaiņām," norādījis J. Bokta.

OTV vadītāja Dace Gusarova aģentūrai LETA pavēstījusi, ka kopējā parāda summa bijusi 158 000 eiro. LVRTC pieņemto lēmumu televīzijā neuztver kā lielu pārsteigumu, taču uzskata, ka viņiem netika nākts pretī ar risinājumiem par parāda apmaksu. OTV piedāvājusi dažādus variantus un aicinājusi arī LVRTC izteikt savus parāda apmaksas grafika piedāvājumus, kā ar LVRTC varētu norēķināties, taču šie aicinājumi esot ignorēti un uzstāts tikai uz vienu variantu, sacīja D. Gusarova.

"Lēmums tika pieņemts diezgan strikti. LVRTC parādu apmaksas piedāvājumu mēs nespējām izpildīt. Piedāvājums pēdējā tikšanās reizē 29. jūnijā bija samaksāt 100 000 eiro līdz 2. jūlijam. Mazāk nekā nedēļas laikā mums būtu jāsamaksā šī summa un atlikušo parāda summu būtu iespējams dzēst pa mēnešiem. OTV rīcībā šādas summas nebija, līdz ar to mēs piedāvājām dažādus grafikus, kā mēs līdz gada beigām varam ar LVRTC norēķināties pa mēnešiem, attiecīgi nekavējot tekošos maksājumus. Tam viņi nepiekrita," LETA citē D. Gusarovu.

Pēc viņas domām, OTV gaidījusi lielāku pretimnākšanu parāda apmaksas grafika sakarā: "Daudzi politiķi uzsver to, ka ir jāstiprina nacionālo mediju telpa, taču tad, kad mēs to darām, neviens pēc tam nenāk pretī nedz ar finansiālo, nedz ar kāda cita veida atbalstu, lai šāds kanāls varētu turpināt rādīt."