25.06.2015 17:08

Talsu rajona tiesa noraida "Saskaņas" prasību pret publicisti Veinbergu un portālu "Tvnet"

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Talsu rajona tiesa noraida "Saskaņas" prasību pret publicisti Veinbergu un portālu "Tvnet" arhīvs

Talsu rajona tiesa noraidījusi sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" civilprasību pret publicisti Sandru Veinbergu un portālu "Tvnet" par godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu publikācijā, kurā Veinberga "Saskaņu" nodēvējusi par prokremlisku partiju.

Kā aģentūru LETA informēja Talsu rajona tiesas priekšsēdētājs Alviss Jēkabsons, kurš iztiesāja šo civillietu, strīds bijis par to, vai Veinbergas publikācija ir uzskatāma par ziņu vai par viedokli. "Tiesa uzskatīja, ka tas tomēr ir viedoklis," norādīja Jēkabsons. Ar pilno sprieduma motivāciju būs iespējams iepazīties 9.jūlijā. Pēc tam spriedumu 20 dienu laikā varēs pārsūdzēt.

medijiem izsūtītā paziņojumā iepriekš informēja, pēc pašas vārdiem, "pilsoniski aktīva juriste" Ieva Brante, kura gan šīs civillietas izskatīšanā nepārstāvēja nevienu no iesaistītājām pusēm, "Saskaņa" bija iesniegusi Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesā prasību pret publicisti un viesprofesori Latvijā Sandru Veinbergu un portālu "Tvnet" par godu un cieņu aizskaroša viedokļa atsaukšanu, atvainošanos un naudas 1000 eiro apmērā piedziņu par partijai nodarīto morālo kaitējumu. Kaitējumu partijai esot nodarījis pagājušajā gadā pēc vēlēšanām portālā publicētais Veinbergas raksts, kur autore pauž viedokli, ka "Saskaņa" ir prokremliska partija. Lieta tika nodota Talsu rajona tiesai.