22.06.2015 22:47

Rīgā paraksta deklarāciju par "Rail Baltica" attīstību

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Eiropas transporta tīkla (TEN-T) dienu laikā Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas un Somijas transporta un infrastruktūras ministri, kā arī Eiropas transporta komisāre Violeta Bulca šodien Rīgā parakstīja deklarāciju, apliecinot savu gatavību un ieinteresētību kopīgi sekmēt "Rail Baltica" projekta īstenošanu.

Par to aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļā.

"Šis ir svarīgs solis ceļā uz "Rail Baltica" projekta sekmīgu īstenošanu. Parakstot šo deklarāciju, visas iesaistītās puses, tostarp Somija un Polija, apliecina savu gatavību un vēlmi līdzdarboties projekta īstenošanā, apzinoties tā ģeopolitisko un ekonomisko pievienoto vērtību," uzsver satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V).

Deklarācijā ministri un komisāre uzsver "Rail Baltica" projekta stratēģisko nozīmi TEN-T pilnveidošanā, lai savienotu Baltijas valstis ar kaimiņvalstīm un pārējo Eiropu, kā arī veicinātu Eiropas Savienības iedzīvotāju mobilitāti un sekmētu gan iekšzemes, gan pārrobežu preču plūsmu.

Tāpat tiek uzsvērta nepieciešamība secīgi un savlaicīgi īstenot projekta izpēti un būvniecības darbus, lai nodrošinātu saskaņotu un efektīvu projekta īstenošanu. Puses atkārtoti apliecināja, ka "Rail Baltica" dzelzceļa līnijas izbūve maršrutā Tallina-Pērnava-Rīga-Paņeveža-Kauņa-Varšava, kā tas ir paredzēts TEN-T un Eiropas savienošanas instrumenta (CEF) regulējumā, ir visu iesaistīto pušu kopīgs mērķis.

"Rail Baltica" deklarāciju parakstīja Matīss, Bulca, Igaunijas ekonomikas un infrastruktūras ministrs Kristens Mihals, Lietuvas transporta ministrs Rimants Sinkēvičs, Polijas infrastruktūras un attīstības ministre Marija Vašaka, kā arī Somijas transporta ministre Anne Bergere.

"TEN-T dienas 2015" norisinās 22. un 23. jūnijā, tās organizē Eiropas Komisija sadarbībā ar Latvijas prezidentūru ES Padomē. Tās ir viens no gada nozīmīgākajiem notikumiem transporta jomā, kas vienkopus pulcē augstas ES institūciju amatpersonas, ES transporta ministrus, kā arī nozīmīgus stratēģiskos partnerus.