19.06.2015 14:21

Izsludināts konkurss uz vakanto Valsts kancelejas direktora amatu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izsludināts konkurss uz vakanto Valsts kancelejas direktora amatu Valsts kanceleja

Valsts kanceleja (VK) izsludinājusi konkursu uz vakanto Valsts kancelejas direktora amatu, liecina publikācija Ministru kabineta mājaslapā.

Lai pieteiktos konkursā, ir jābūt augstākajai akadēmiskajai izglītībai vai otrā līmeņa profesionālai izglītībai, vēlams ir maģistra grāds. Ir jābūt ne mazāk kā piecu gadu pieredzei vadošā amatā ar vismaz 50 padotajiem. Pretendentiem jābūt labām zināšanām par Ministru kabineta darbības principiem un lēmumu pieņemšanas procesu.

Sludinājumā minēts, ka ir jāpiemīt izpratnei par valsts pārvaldes un cilvēkresursu attīstības politikas prioritātēm, labām analītiskām spējām un nevainojamai reputācijai.

Pretendentiem arī jāiesniedz savs redzējums par Valsts kancelejas darbības prioritātēm un attīstību.

Konkursa pirmajā kārtā tiks izvērtēta Personāla nodaļas sagatavotā informācija un pretendentu iesniegtie dokumenti. Otrajā kārtā notiks intervijas ar tālāk tikušajiem pretendentiem. Komisijas locekļi uzdos jautājumus par iepriekšējo darba pieredzi, dzīves gājumu un motivāciju. Savukārt pretendentiem, kas tiks izvirzīti konkursa trešajai kārtai, būs jāsagatavo desmit minūšu ilga prezentācija par Valsts kancelejas darbības prioritātēm un attīstības vīziju.

Konkursa komisija tālāk ieteiks Ministru prezidentei trīs piemērotākos pretendentus.

Pieteikties konkursā var turpmākās 20 dienas.

Kā ziņots, līdzšinējai VK direktorei Elitai Dreimanei tika anulēta pielaide valsts noslēpumam, tāpēc viņai amatu nācās atstāt. Sākotnēji premjerministre Laimdota Straujuma (V) bija plānojusi uzrunāt konkrētus cilvēkus iestādes vadīšanai, tomēr pagājušajā nedēļā tika nolemts uz VK direktora amatu rīkot atklātu konkursu.

Patlaban VK direktora pienākumus pilda VK Juridiskā departamenta vadītāja Inese Gailīte.