11.05.2015 17:15

Rīgas pašvaldībai pašlaik nav pamatojuma ierobežot vasarā plānotā Eiropraida norisi

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rīgas pašvaldībai pašlaik nav pamatojuma ierobežot vasarā plānotā Eiropraida norisi arhīvs

Rīgas pašvaldības rīcībā pašlaik nav informācijas, kas liktu veikt ierobežojošas darbības saistībā ar pieteikto Eiropraida gājienu un sapulci, ko biedrība "Mozaīka" plāno rīkot Rīgā 20.jūnijā.

To aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Vienlaikus domē norāda, ka, tuvojoties pasākuma norises datumam, Rīgas pilsētas izpilddirektors konsultēsies ar tiesībsargājošo institūciju pārstāvjiem un vajadzības gadījumā tiks izpildītas šo institūciju norādes.

Kā ziņots, "Mozaīka" 20.jūnijā pie Vērmanes dārza vēlas rīkot gājienu un sapulci, kas sabiedrībā tiek saukts par Eiropraidu. Gājiens pieteikts maršrutā Vērmanes dārzs-Tērbatas iela-Bruņinieku iela-Brīvības iela-Brīvības bulvāris-Vērmanes dārzs un sapulce - Vērmanes dārzā.

Kā pasākuma mērķis minēts "veicināt sabiedrības izpratni par cilvēktiesībām, dažādību, seksualitāti, dzimuma identitāti un ar to saistītiem jautājumiem un informēt par lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu cilvēku tiesisko stāvokli Latvijā, pieprasīt grozījumu izdarīšanu normatīvajos aktos, kas nodrošinātu visu cilvēku neatkarīgi no viņu piederības kādai sabiedrības grupai vienlīdzīgas tiesības dažādās dzīves jomās, kā arī svinēt daudzveidību un demokrātiju". Plānotais dalībnieku skaits ir 2000 personu.

Vairākas sabiedriskās organizācijas jau paudušas nosodījumu gaidāmajam pasākumam. Biedrība "Antiglobālisti" mēģinājusi nepieļaut tā norisi, pasākuma laikā piesakot citus pasākumus. Biedrības pieteikumu pašvaldība lēma neizskatīt, jo kā pasākuma mērķis tika norādītas prettiesiskas darbības, šādi ironiskā veidā paužot viedokli par Eiropraidu.

"Likums ironiju nesaprot," norādīja domē.

Pret Eiropraida norisi "Antiglobālisti" pie domes rīkoja arī piketu, aicinot cilvēkus parakstīties pret tā norisi Rīgā.