30.09.2014 00:22

Straujuma: "Citadeles" visu akciju cena ir ļoti tuvu 100 miljoniem eiro

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Straujuma: "Citadeles" visu akciju cena ir ļoti tuvu 100 miljoniem eiro Valsts kanceleja

Pārdodamās valsts bankas "Citadele" visu 100% akciju cena ir ļoti tuvu 100 miljoniem eiro, šovakar telekompānijas LNT raidījumā "Dombura studija" atklāja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Viņa apstiprināja, ka tādējādi 75% "Citadeles" akciju tiks pārdoti par aptuveni 74 miljoniem eiro. Par šo summu vairs neesot strīda ar potenciālajiem pircējiem. Diskusijas vēl notiekot par citiem pirkšanas nosacījumiem, piemēram, par to, cik ilgi potenciālie pircēji savas akcijas nedrīkstēs pārdot tālāk.

"Cena ir tāda, kādu piedāvā pircējs. Ja mēs salīdzinām visu [piedāvājumus iesniegušo] investoru piedāvātās cenas, tad to starpība ir daži procenti, zem desmit procentiem," televīzijas raidījumā komentēja Straujuma.

LETA jau ziņoja, ka Latvijas valdība akceptējusi ASV fonda "Ripplewood Holdings" izteikto bankas "Citadele" iegādes piedāvājumu. Tas paredz, ka "Ripplewood Holdings" iegādāsies 25% bankas akciju, 50% iegūs patlaban publiski oficiāli nenosaukti investori, bet 25% kapitāldaļu savā īpašumā saglabās Eiropas Reģionālās attīstības banka (ERAB).

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, viens no ASV investoriem, kas plāno iegādāties bankas "Citadele" akcijas, ir bijušais ASV Federālo rezervju sistēmas vadītājs Pols Volkers. Starp investoriem ir vēl virkne finanšu nozarē pazīstamu uzņēmēju.

Pašlaik Latvijas valsts īpašumā ir 75% mīnus viena bankas "Citadele" akcija, savukārt 25% un viena akcija pieder ERAB.