26.08.2014 12:08

Norvēģi nopērk "Laimu", "Gutta" un "Staburadzi"

Autors  Nozare.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Norvēģi nopērk "Laimu", "Gutta" un "Staburadzi" balticexport.com

Norvēģijas kompānija "Orkla" kļuvusi par "NP Foods" un tam piederošo šokolādes, konfekšu un konditorejas izstrādājumu ražotāju "Laima", "Gutta", "Staburadze", "Staburadzes konditoreja" un "Margiris" īpašnieku.

Par to biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā.

Kā norādīts "Orkla" vietnē, darījums dubultos koncerna pārdošanas apmērus Baltijas reģionā. Darījuma summa netiek norādīta.

"Orkla" jau ir pārstāvēta Baltijas reģionā, jo grupai pieder Latvijas dārzeņu pārstrādes uzņēmums "Spilva" un "Ādažu čipšu" ražotājs "Latfood", Igaunijas šokolādes un konfekšu ražotājs "Kalev" un pārtikas pārstrādes uzņēmums "Põltsamaa Felix", kā arī Lietuvas pārtikas pārstrādes uzņēmums "Suslavičius-Feli".

""Laimas" un pārējo atzīto zīmolu iegāde ir stratēģiski svarīga "Orkla" grupai un ievērojami stiprinās pozīcijas Baltijas reģionā," norādījis "Orkla" prezidents Peters A. Ruzicka.

Detalizētāku informāciju par darījumu paredzēts sniegt preses konferencē, kas notiks šodien plkst. 14 "Laimas" šokolādes muzejā Rīgā, Miera ielā 22. Preses konferencē piedalīsies "Orkla Confectionery&Snacks" izpilddirektors Kristers Abergs un "NP Foods" valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.

R. Gulbis norāda, ka uzņēmuma pārdošana "dod pieeju jaunu tehnoloģiju, padziļinātas zināšanas un labi dokumentētu pārtikas un produktu drošības sistēmu". Tas ļaušot attīstīties sen izveidotajiem zīmoliem tālāk un pavērs jaunas iespējas uzņēmumam.

"Orkla" akcijas tiek kotētas Oslo fondu biržā, un tā galvenā mītne atrodas Oslo, Norvēģijā. "Orkla" ir vadošais piegādātājs pārtikas jomā Ziemeļvalstīs un Baltijas reģionā, teikts kompānijas vietnē. Turklāt grupai esot labas pozīcijas noteiktās produktu kategorijās Indijā, Čehijā, Austrijā, Polijā un Krievijā. Uzņēmums esot arī nozīmīgs piegādātājs tieši Eiropas maizes tirgū. "Orkla" vīzija esot uzlabot ikdienas dzīvi ar veselīgākiem un patīkamākiem vietējiem zīmoliem.

Grupa darbojas arī alumīnija, HES un nekustamā īpašuma nozarēs. Grupas apgrozījums 2013. gadā sasniedza 33 miljardus Norvēģijas kronu (4,13 miljardus eiro).

"NP Foods" apgrozījums 2013. gadā bija 64,32 miljoni eiro salīdzinājumā ar 58,77 miljonu apgrozījumu pirms gada. Kompānijas peļņa pērn bijusi 1,107 miljoni eiro salīdzinājumā ar 304 584 eiro peļņu 2012. gadā.

"NP Foods" īpašnieks ir Maltā reģistrētā sabiedrība "Nordic Partners Food Limited". Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka 51% akciju Maltā reģistrētās sabiedrības īpašnieks ir Latvijas uzņēmējiem piederošā AS "Nordic Partners", kuras lielākais akcionārs ir Daumants Vītols.