22.07.2014 18:51

Prāmja "Romantika" atcelšana liks tūristiem pārplānot ceļojumus

Autors  Nozare.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Prāmja "Romantika" atcelšana liks tūristiem pārplānot ceļojumus www.redzet.lv

Vairāki Latvijas tūroperatori jau izpārdevuši biļetes braucienam ar prāmi "Romantika", kas pēc 7. augusta vairs nekursēs maršrutā Rīga–Stokholma.

Patlaban notiek saziņa ar prāmja operatoru "Tallink Latvija", lai pārplānotu laikus un maršrutus. Tūrisma nozares pārstāvji norāda, ka šis reiss bijis nozīmīgs un tā atcelšana samazinās tūristu skaitu uz un no Latvijas, liecina biznesa portāla "Nozare.lv" veiktā tūrisma kompāniju aptauja.

SIA "Tūrisma aģentūras Kolumbs" un ceļojumu biroja SIA "Averoja" direktore Kitija Reinfelde norāda, ka "Averojas" ienākošā tūrisma nodaļai ir ļoti liels skaits pasūtījumu no ārzemju tūristiem. Šobrīd notiek aktīva saziņa ar "Tallink" pārstāvjiem un "Averojas" sadarbības partneriem ārzemēs - nepieciešams vienoties par datumu maiņu, kas atbilstu viņu klientu iespējām. Turklāt paralēli esot jāpielāgo pārējā ceļojuma programma, jo ir jau rezervētas gan viesnīcas, gan transfēri, gan citi tūrisma pakalpojumi.

Šis lēmums ierobežošot "Averojas" ienākošā tūrisma piedāvājumu klāstu.

Tikmēr "Kolumba" atpūtas nodaļas klientu vidū pieprasījums pēc "Tallink" kruīzu ceļojumiem esot neliels, jo tos galvenokārt iegādājas pa tiešo pie kuģniecības.

Kā norāda Reinfelde, "Tallink" kruīzu ceļojumi Latvijā ir unikāls un Latvijas iedzīvotāju vidū iecienīts produkts un patlaban citu alternatīvu šāda tipa tūrisma pakalpojumam nav.

"Latvia Tours" biznesa attīstības projektu vadītāja Ilze Vintere biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja, ka arī viņu klienti jau paspējuši iegādāties biļetes braucienam ar "Romantiku". Uzņēmums jau saņēmis ziņojumu no "Tallink Latvijas" par izmaiņām, un turpmāk tiks plānots, ko pasažieriem piedāvāt vietā. Tūristi varēs doties ceļojumā ar prāmi "Isabelle", kā otrs risinājums tiks piedāvāts brauciens caur Tallinu, proti, Rīga–Tallina–Stokholma–Tallina–Rīga. Tiek pieļauta iespēja, ka līdz Tallinai pasažierus varētu nogādāt arī ar autobusu.

Vintere stāsta, ka tikai viena prāmja atstāšana šajā maršrutā nenoliedzami mazinās tūristu skaitu, kuri dodas ceļojumā uz Stokholmu. Konkrēti uz "Latvia Tours" tas gan lielu ietekmi neatstāšot. Viņa norāda, ka šādas izmaiņas ir ""Tallink Latvija" iekšējais lēmums".

Arī operatora "Atlantic Travel" klienti jau iepriekš iegādājušies biļetes uz prāmi "Romantika". Uzņēmums informāciju par izmaiņām iekļāvis savā mājas lapā. "Atlantic Travel" administratīvā direktore Olga Petkeviča biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja, ka prāmja operators "Tallink Latvija" pats sazināsies ar tiem, kas biļetes jau nopirkuši, un piedāvās alternatīvas.

Arī "Atlantic Travel" piedāvājot alternatīvus variantus tiem, kas vēlas tikt uz Zviedriju, proti citu prāmju kompāniju biļetes no Ventspils uz Nineshamnu vai arī no Klaipēdas uz Karlshamnu.

Kā norāda Petkeviča, šīs izmaiņas ir nepatīkamas, jo daudzi ceļotāji jau bija ieplānojuši savu laiku braucienam un tagad savus plānus nāksies mainīt.

Viņa cer, ka nākotnē šajā maršrutā atkal kursēs otrs prāmis. "Atlantic Travel" pārstāve skaidro, ka prāmis ir ļoti labs un finansiāli izdevīgs veids, kā nokļūt Stokholmā ar savu auto.

Sākot ar 7.augustu, maršrutā starp Rīgu un Stokholmu turpmāk nekursēs prāmis "Romantika" un tā pēdējais reiss no Rīgas paredzēts 6.augustā plkst. 17.30. Prāmis "Isabelle" turpinās kursēt saskaņā ar esošo grafiku. Līdz ar to patlaban "Tallink" jūras ceļojumus uz Stokholmu piedāvās ar kuģi "Isabelle" ar atiešanu no Rīgas katru otro dienu.

Kā ziņots, kuģniecība AS "Tallink Grupp" noslēgusi līgumu ar kompāniju "Bridgemans Services" par prāmja "Silja Europa" čarteru uz Austrāliju, kas nozīmē, ka no augusta "Tallink" maršrutos notiks atsevišķu prāmju pārvietošana. Prāmis "Romantika", kas šobrīd kursē starp Rīgu un Stokholmu, turpmāk kuģos starp Tallinu un Stokholmu, bet prāmju satiksmi starp Latvijas un Zviedrijas galvaspilsētām turpinās nodrošināt tikai prāmis "Isabelle".

"Tallink Grupp" ir viena no lielākajām kuģniecības kompānijām Baltijas jūrā. Kompānija gadā apkalpo vairāk nekā 9,1 miljonu pasažieru un nodrošina darbavietas līdz 6900 darbiniekiem Igaunijā, Somijā, Zviedrijā, Latvijā, Krievijā un Vācijā. Kompānijas prāmji ar "Tallink" un "Silja Line" zīmolu kursē sešos dažādos maršrutos Baltijas jūras Ziemeļu reģionā.