26.06.2014 10:19

Lai novērstu slepenu bankas "Citadele" pārdošanu, Nacionālā apvienība aicina pārdošanas procesu nodot izvērtēšanā Saeimā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pašlaik banka "Citadele" strādā ļoti sekmīgi, tādēļ nav saprotama valdības vēlme to pārdot. Pašlaik banka "Citadele" strādā ļoti sekmīgi, tādēļ nav saprotama valdības vēlme to pārdot. www.foto.delfi.lv/F64

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA) valde nolēmusi aicināt Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu un koalīcijas sadarbības padomi pārcelt diskusiju par valsts īpašumā esošās bankas "Citadele" pārdošanu no valdības uz Saeimu.

NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš norāda, ka Ministru kabineta lēmums par bankas "Citadele" pārdošanas procesu nav lietderīgs un ir sasteigts, tādējādi rada aizdomas par atsevišķu ekonomisku grupu interešu lobēšanu Latvijā.

Bankas pārdošanas procesa nelietderību G. Bērziņš pamato, minot trīs argumentus: "Pirmkārt, banka "Citadele" ir mērķtiecīgi attīstīta, tā pilda biznesa plānā paredzētos uzdevumus un strādā ar peļņu. Otrkārt, ir pamatotas šaubas, vai pašlaik noteiktā cena atbilst bankas reālajai vērtībai. Treškārt, neviena no atbildīgajām ministrijām – Finanšu ministrija un Ekonomikas ministrija – joprojām nav sniegušas skaidrojumu, kapēc banka jāpārdod. Vienīgais pamatojums, kas figurē abu ministriju amatpersonu atbildēs, – to rekomendē Eiropas Komisija."

"Pašlaik banka "Citadele" strādā ļoti sekmīgi, tādēļ nav saprotama valdības vēlme to pārdot. Izvērtēšana Saeimā novērstu slepenību bankas pārdošanas procesā un dotu sabiedrībai iespēju saņemt informāciju gan par pārdošanas patiesajiem iemesliem, gan par pārdošanas procesa riskiem un ieguvumiem," tā situāciju raksturo NA frakcijas vadītājs Raivis Dzintars.

Nacionālā apvienība iestājas par atklātuma principu un ir vienīgais politiskais spēks valdībā, kas skaidri norādījis, ka ir pret bankas "Citadele" pārdošanu, tāpēc NA valde aicina pārcelt diskusiju par bankas turpmāko likteni uz Saeimu.