25.04.2014 15:39

Izbeigts kriminālprocess pret bijušā deputāta Krēsliņa dēlu par "spaisa" glabāšanu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izbeigts kriminālprocess pret bijušā deputāta Krēsliņa dēlu par "spaisa" glabāšanu www.foto.delfi.lv

Valsts policija (VP) izbeigusi kriminālprocesu pret bijušā Saeimas deputāta Kārļa Krēsliņa ("Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK) dēlu par jauno psihoaktīvo vielu glabāšanu, 24. aprīlī vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Kā skaidrojis VP pārstāvis Toms Sadovskis, deputāta dēla aizturēšanas brīdī vēl nebija stājušās spēkā Saeimas pieņemtās izmaiņas par kriminālsoda piemērošanu par šādu vielu glabāšanu. Tā kā vielas atradušās pagaidu aizlieguma sarakstā, tās gan konfiscētas.

Jau ziņots, ka pirms vairākiem mēnešiem Saeimas deputāta Kārļa Krēsliņa (VL-TB/LNNK) dēla Jāņa vadītajā automašīnā policija atradusi un atsavinājusi 2340 iepakojumus ar aizliegtām psihoaktīvām vielām – kopumā aptuveni puskilogramu tobrīd tā dēvēto legālo narkotiku. Reaģējot uz dēla aizturēšanu, K. Krēsliņš 27. martā nolika deputāta mandātu.

"Tās narkotikas ir liela mūsu nelaime, un šeit nevarētu būt ne mazākās aizdomas par to, ka ir kāda saistība vai ietekme uz rezultātu. Bija draudi gan dēlam, gan man saistībā ar to, ka es gandrīz esmu tas, kas organizē tādas darbības," raidījumam atzina K. Krēsliņš.

Deputāts uzskata, ka rīkojies pareizi, noliekot mandātu. "Nokļūstot tādā situācijā, tā man bija arī iespēja pārbaudīt, kas ir īstie draugi, kas saprot un atbalsta, – to ir ļoti daudz. Tā bija arī iespēja parādīt vēlētājiem, ka nav īsti tā, ka deputāti turas pie saviem amatiem un krēsliem, algām vai tamlīdzīgi. Kad ir nopietnas lietas, deputāti var rīkoties atbilstoši morālajai sirdsapziņai," sacīja K. Krēsliņš.