17.04.2014 16:46

Ministri spriež par alternatīvām, lai novērstu "spaisa" lietošanu jauniešu vidū

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ministri spriež par alternatīvām, lai novērstu "spaisa" lietošanu jauniešu vidū Valsts kanceleja

Ceturtdien Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas vadībā notika Narkotiku kontroles un narkomānijas ierobežošanas koordinācijas padomes sēde, kurā apsprieda jauno psihoaktīvo vielu un to lietošanas izplatības apkarošanas rezultātus un turpmāko rīcību.

Padome uzklausīja Valsts policijas priekšnieka vietnieka Andreja Grišina ziņojumu par Valsts policijas paveikto tā saukto spaisu apkarošanā kopš Krimināllikuma grozījumu spēkā stāšanās, informēja Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele. Jauniešu kustība "Ghetto games" prezentēja priekšlikumus projektam "90 dienas bez spaisa", kas paredz virkni alternatīvu saturīgai brīvā laika pavadīšanai jau šī gada vasarā.

Padome izskatīja arī Slimību profilakses un kontroles centra ziņojumu par Latvijā īstenoto pētījumu rezultātiem, narkotiku un jauno psihoaktīvo vielu lietošanas izplatības tendencēm, kā arī Veselības ministrijas ierosinājumus par papildu finanšu līdzekļu piešķiršanu narkomānijas profilaksei, ārstniecībai un rehabilitācijai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Tāpat Padomes locekļi diskutēja par skolu nozīmi un iespējām skolēnu pasargāšanā no tā saukto spaisu lietošanas un sekām.

Padomes priekšsēdētāja Ministru prezidente Laimdota Straujuma atzina, ka ir gandarīta par jauniešu organizāciju aktīvu līdzdalību, piedāvājot alternatīvas brīvā laika pavadīšanai. Padomē tika panākta vienošanās, ka Veselības ministrija apkopos jauniešu organizāciju un ministriju piedāvājumus prevencijas pasākumiem un iesniegs valdībā atbilstošus priekšlikumus attiecīga valsts atbalsta nodrošināšanai.

Padome apstiprināja tiesībaizsardzības iestāžu īstermiņa stratēģiskos mērķus narkotisko un psihotropo vielu izplatības apkarošanā, kas aptver likumsargu sadarbības galvenās un aktuālākās prioritātes narkotisko un psihotropo vielu aprites apkarošanā Latvijā.