31.03.2014 20:03

VL-TB/LNNK aicina uz laiku pārtraukt Krievijas pilsoņiem izsniegt uzturēšanās atļaujas pret nekustamā īpašuma iegādi

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
VL-TB/LNNK aicina uz laiku pārtraukt Krievijas pilsoņiem izsniegt uzturēšanās atļaujas pret nekustamā īpašuma iegādi foto.delfi.lv

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Saeimas frakcija šodien pieņēma lēmumu aicināt koalīcijas partnerus dot valdībai tiesības uz laiku apturēt termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanu Krievijas pilsoņiem par nekustamā īpašuma iegādi Latvijā.

VL-TB/LNNK frakcija iesniegusi Saeimā grozījumus Imigrācijas likumā, aģentūru LETA informēja partijas preses sekretāre Laila Ozoliņa.

VL-TB/LNNK iesniegtais priekšlikums paredz, ka Ministru kabinets "valsts apdraudējuma novēršanas un pārvarēšanas nolūkos var uz laiku līdz vienam gadam apturēt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu vienas vai vairāku trešo valstu pilsoņiem". Apturēšana var tikt piemērota attiecībā uz termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu arī par nekustamā īpašuma iegādi. Priekšlikums arī paredz, ka vajadzības gadījumā termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas apturēšanu var pagarināt.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja, ka valdošās koalīcijas partijas šodien vienojās pie šī ierosinājuma atgriezties pēc nedēļas, kad savu viedokli varētu paust arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP). Nacionālā apvienība gan uzskata, ka šim likumprojektam vajadzētu ātrāk virzīties uz priekšu, tomēr partijas pārstāvji esot gandarīti vismaz par to, ka šis priekšlikums nav noraidīts un koalīcijas partneri gatavi par to diskutēt.

Tāpat nacionālā apvienība koalīcijas padomes sēdē šodien piedāvāja grozījumus likumā par nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusu, stāstīja Dzintars. Pašlaik cilvēki, kas nedzīvo Latvijā, nevar saņemt šo statusu, jo to piešķir pašvaldība atkarībā no dzīvesvietas, tāpēc koalīcijas partneri konceptuāli vienojās šo situāciju risināt.

Kā ziņots, Saeimā vērtē otrreizējais caurlūkošanai nodotus grozījumus Imigrācijas likumā. Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas atbalstītie priekšlikumi likuma grozījumiem paredz no 150 000 eiro līdz 250 000 eiro palielināt nekustamā īpašuma iegādes vērtību, par kuru piešķir termiņuzturēšanās atļauju.

Kopš 2010.gada 1.jūlija ir spēkā kārtība, ka Latvijā termiņuzturēšanās atļaujas var iegūt trešo valstu pilsoņi, kuri Rīgā, Rīgas plānošanas reģionā vai republikas pilsētās iegādājušies vienu vai vairākus nekustamos īpašumus vismaz par 100 000 latu vai citur Latvijā par 50 000 latu.