22.03.2014 13:45

Vējonis: Termiņuzturēšanas atļauju tirdzniecības regulējums jāpārskata vēlreiz drošības risku kontekstā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vējonis: Termiņuzturēšanas atļauju tirdzniecības regulējums jāpārskata vēlreiz drošības risku kontekstā Normunds Mežiņš, RJC

Līdz šim joprojām nepieņemtais termiņuzturēšanas atļauju tirdzniecības regulējums jāpārskata vēlreiz drošības risku kontekstā, šodien Latvijas Zaļās partijas kongresā sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Viņš pauda cerību, ka debates par termiņuzturēšanās atļaujām būs faktos un analīzē balstītas un izvērtēs visus aspektus, lai pieņemtu labāko lēmumu.

Aizsardzības ministrs norādīja, ka "Krievijas agresija Ukrainā, anektējot Krimas pussalu, ir fundamentāli mainījusi lietu kārtību Eiropas kontinentā. Tas, kas vakar šķita piederam Eiropas tumšākajai vēsturei, ir kļuvis par šodienas realitāti. Šī situācija liek pārvērtēt Latvijas politisko dienas kārtību. Tā liek pārvērtēt arī Zaļās partijas dienas kārtību."

Viņš atgādina, ka Ziemeļatlantijas līgums nesastāv tikai no 5.panta, jo NATO līgumā ir arī trešais pants, kas nosaka, ka katrai valstij ir jāuztur un jāattīsta savas individuālās aizsardzības spējas, nemaz nerunājot par Latvijas pienākumu aizsardzībai novirzīt līdzekļus 2% apmērā no iekšzemes kopprodukta.

Vējonis akcentēja, ka Latvijas pašaizsardzības stūrakmens ir spēcīga zemessardze un ka vistuvākajā laikā valdībā jālemj par naudas piešķiršanu efektīvam zemessardzes ekipējumam un apmācībai, kā arī zemessardzes rindu paplašināšanai.

Šodien LZP kongresā tiks vēlēta politiskā spēka vadība - partijas pārstāvjiem būs jāievēl abi līdzpriekšsēdētāji un divi valdes locekļi. Līdzpriekšsēdētaja amatiem Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka šodien izvirzīja abus līdzšinējos šo amatu ieņēmējus - Vējoni un Viesturu Silenieku.

Pilnvaras šogad beidzas arī valdes locekļiem Līdakam un Kārlim Seržantam, tāpēc kongresā paredzētas vēlēšanas uz šiem amatiem. Kandidatūras amatiem tiks izvirzītas kongresa laikā, aģentūru LETA informēja LZP biroja vadītāja Līga Štāla.