10.03.2014 16:21

Nedēļas nogalē Latvijā atgriezīsies ziema

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nedēļas nogalē Latvijā atgriezīsies ziema Krišjānis Grantiņš

Šīs darba nedēļas gaitā būtiskas izmaiņas laika apstākļos nav gaidāmas. Pēc nelielas nokrišņu zonas, kas šķērsos Latviju naktī uz otrdienu, atnesot arī vēsāku gaisu, dienā jau atkal debesis skaidrosies, un atlikušajās darba dienās nokrišņi nav gaidāmi.

Gaisa temperatūra no jauna paaugstināsies, nedēļas vidū atkārtoti sasniedzot +7...+12 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Toties būtiskas izmaiņas laika apstākļos gaidāmas ir brīvdienās, kad atnākušo pavasari nomainīs ziema. Jau sestdien dienas laikā Latviju sasniegs ievērojama nokrišņu zona, kas atnesīs lietu, to pakāpeniski nomainīs slapjš sniegs. Savukārt svētdien gaidāms pat cīruļputenis, jo slapjais sniegs pāries sniegā, un, pastiprinoties rietumu puses vējiem, dienas laikā putinās. Visstiprākās vēja brāzmas ir gaidāmas Vidzemē, kur ziemeļrietumu vēja brāzmas sasniegs pat 20 metrus sekundē.

Līdz ar vēja iegriešanos no ziemeļrietumiem Latvijā sāks ieplūst vēsākas gaisa masas – gaisa temperatūra brīvdienās gaidāma tikai +2...+7 grādu robežās dienas laikā, savukārt naktī tā pieturēsies ap 0 grādiem.

Arī nākamās nedēļas laikā ir liela varbūtība, ka ziema vēl Latvijā pieturēsies – snigs, veidosies noturīgāka sniega sega, kā arī saglabāsies ievērojami zemāka gaisa temperatūra – pat dienas laikā tā var būt vien ap 0 grādiem.

Septiņās Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu stacijās pagājušajā svētdienā tika pārspēti maksimālās gaisa temperatūras rekordi. Arī pirmdien Latvijā gaiss iesilis līdz +10...+15 grādiem, tikai jūras piekrastē, kā arī Vidzemē līča piekrastē gaisa temperatūra nav pārsniegusi +6...+11 grādus, tomēr līdz plkst. 14 bija uzstādīti 10 jauni šīs dienas maksimālās temperatūras rekordi.