24.02.2014 10:49

Rinkēvičs: Esam ieinteresēti Ukrainas teritoriālajā vienotībā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rinkēvičs: Esam ieinteresēti Ukrainas teritoriālajā vienotībā Ārlietu ministrija

Latvija un Eiropas Savienība (ES) ir ieinteresēta Ukrainas teritoriālajā vienotībā un valsts stabilizācijā, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP).

Pēc viņa domām, ne ES, ne pašai Ukrainai nenāktu par labu tās teritoriāla sašķelšanās. Ņemot vērā minēto, Rinkēvičs cer, ka "veselais saprāts uzvarēs" un tiks panākts tāds modelis, kurā Ukraina saglabās savu teritoriālo integritāti un virzīsies uz pozitīvām pārmaiņām.

"Ir jādod perspektīva tām Eiropas valstīm, kas, izpildot visus kritērijus, izdarot visu nepieciešamo, kaut kādā brīdī nākotnē vēlas pievienoties ES," sacīja Rinkēvičs, vienlaikus uzsverot, ka "ir ļoti, ļoti daudz kas atkarīgs no pašām valstīm".

Jautāts par ES sankcijām pret Ukrainas amatpersonām, Rinkēvičs pauda pārliecību, ka tās joprojām ir jāpiemēro. Vienlaikus viņš atzīmēja, ka šīs sankcijas nedrīkst uztvert kā sodu, jo sodu var piespriest vienīgi tiesa.

"Es domāju, ka viena lieta mums noteikti jādara, proti, šie līdzekļi ir jāiesaldē, jo, visticamāk, ka tie nav likumīgi iegūti. [Personu, kuru līdzekļus iesaldēt,] saraksts vēl joprojām top. Es domāju, ka saraksts vēl tiks paplašināts," prognozēja ministrs.

Kā ziņots, šodien Rīgā notiek Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) sasauktā Ministru kabineta ārkārtas sēde, kurā plānots uzklausīt Rinkēviča ziņojumu par situāciju Ukrainā, aģentūru LETA informēja Straujumas padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andis Blinds.

LETA jau ziņoja, ka sestdien Ukrainas parlaments ar 325 deputātu balsīm pieņēma lēmumu par 2004.gada konstitūcijas atjaunošanu un atgriešanos pie parlamentāri prezidentālas iekārtas. Pēc tam parlaments nolēma atstādināt prezidentu Viktoru Janukoviču no pienākumu pildīšanas un rīkot prezidenta pirmstermiņa vēlēšanas 25.maijā.