21.02.2014 15:02

Pirmoreiz svinīgā ceremonijā Latvijai uzticību sola 30 pilsonības pretendenti

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pirmoreiz svinīgā ceremonijā Latvijai uzticību sola 30 pilsonības pretendenti Saeimas kanceleja

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ("Vienotība") savā uzrunā uzsvēra, ka Latvijai svarīgs ir katrs cilvēks un ka pilsonība simbolizē arī pārliecību, ka "tu piederi šai vietai".

Šodien Saeimā notika pirmā svinīgā ceremonija, kurā solījumu par uzticību Latvijai deva 30 Latvijas pilsonības pretendenti. Katrs no pilsonības pretendentiem ceremonijas laikā nosauca savu vārdu un uzvārdu, un pēc tam viņi kolektīvi deva svinīgo solījumu, ko katrs pēc tam parakstīja.

Saeimas priekšsēdētāja savā vēstījumā uzsvēra, ka "Latvija mums visiem ir viena, un pilsonība nav tikai juridisks akts, tā nav tikai pase ar ierakstu "Latvijas pilsonis"", akcentējot, ka tā ir ciešāka saikne ar savu valsti, tā ir pārliecība, ka tu piederi šai vietai.

Latvijai ir svarīgs katrs cilvēks, un ikvienam no mums ir apziņa par to, ka mums ir savs sarkanbaltsarkanais karogs, Brīvības piemineklis un mūsu cilvēki. "Lai jums veicas un lai mēs visi kopā varam godam nest Latvijas vārdu," akcentēja Saeimas priekšsēdētāja, savu runu noslēdzot ar Ojāra Vācieša Latvijai veltītu dzejoli.

Pirmo svinīgo solījuma došanas ceremoniju atklāja S. Āboltiņa un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) priekšnieks Vilnis Jēkabsons. Apsveikuma vārdus Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas vārdā teica komisijas priekšsēdētāja biedrs Valdis Liepiņš (RP). Pēc Saeimas priekšsēdētājas aicinājuma pilsonības pretendenti devās uz Saeimas sēžu zāli kopīgas fotogrāfijas uzņemšanai.

Ar solījuma došanu un parakstīšanu noslēgusies Latvijas pilsonības pretendentu naturalizācijas iesniegumu izskatīšana. Pēc ceremonijas tiks izdots Ministru kabineta rīkojums par personu uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā. Ministru kabineta lēmums noslēgs naturalizācijas procesu, un personas varēs noformēt Latvijas pilsoņa pases, aģentūru LETA iepriekš informēja PMLP.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 1. oktobrī stājās spēkā grozījumi Pilsonības likumā, kas nosaka, ka personas, kuras uzņem Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā, solījumu par uzticību Latvijai dod un paraksta svinīgā ceremonijā.