19.02.2014 11:53

Mediķu arodbiedrība centīsies nepieļaut EP deputātu atkārtotu ievēlēšanu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mediķu arodbiedrība centīsies nepieļaut EP deputātu atkārtotu ievēlēšanu www.delfi.lv

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) valde pieņēmusi lēmumu par reklāmas kampaņas organizēšanu, lai novērstu pašreizējo Latviju pārstāvošo Eiropas Parlamenta (EP) deputātu atkārtotu ievēlēšanu.

LVSADA valde uzskata, ka deputāti ir rupji ignorējuši iedzīvotāju vajadzības pēc kvalitatīvas un pieejamas veselības aprūpes, informēja LVSADA arodbiedrības darba koordinatore Inga Rudzīte.

"Joprojām neesam saņēmuši Eiropas Parlamenta atbildi uz 2012. gada novembra mediķu sabiedrisko organizāciju kopīgo vēstuli, kurā tika norādīts uz to, ka Latvijā tiek rupji pārkāpti Eiropas Savienības tiesību akti, kas nosaka iedzīvotāju tiesības uz pieejamu un augsti kvalitatīvu veselības aprūpi, lūdzot vērtēt, vai ES pamattiesību pārkāpumi ir savienojami ar Latvijas atbilstību 2015. gadā paredzētajam Eiropas Padomes prezidējošās valsts statusam," teikts arodbiedrības paziņojumā.

LVSADA ar nožēlu atzīst, ka arī Latvijas ievēlētie EP deputāti par kritisko situāciju pašmāju veselības aprūpē, nav izrādījuši nekādu interesi.

"Situācija ir kļuvusi vēl kritiskāka – pacientu rindas uz izmeklējumiem kļuvušas garākas, daudzi slimnieki nespēj samaksāt valsts noteiktos līdzmaksājumus, un arī mediķu algas joprojām nav konkurētspējīgas, jo trīs Valda Dombrovska valdības veselības aprūpei piešķirto finansējumu ir samazinājušas līdz 2,9 % no IKP, pretēji solītam paaugstinājumam līdz 4,5 % 2014. gadā."

Arodbiedrība aicina nepieļaut līdzšinējo Eiropas Parlamenta (EP) Latvijas deputātu atkārtotu ievēlēšanu. Šajā sakarā plānotas tikšanās ar dažādu uzņēmumu vadītājiem, bet par konkrētākām reklāmas kampaņas formām vēl tiks lemts.