18.02.2014 15:33

Dombrovskis EK prezidenta amatā sola koncentrēties uz ekonomisko attīstību

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dombrovskis EK prezidenta amatā sola koncentrēties uz ekonomisko attīstību Valsts kanceleja

Izvirzot savu kandidatūru Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatam, bijušais Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) norāda uz nepieciešamību koncentrēties uz Eiropas atgūšanos no krīzes un tālāku ekonomisko attīstību.

"Patlaban Eiropa pamazām virzās ārā no ekonomiskās krīzes, līdz ar to galvenais EK uzdevums ir valstu savienības konkurētspējas nodrošināšana globālā mērogā," preses konferencē sacīja Dombrovskis.

Viņš uzsvēra, ka EK ir jārisina visiem Eiropas pilsoņiem svarīgi jautājumi, kā piemērus minot nodarbinātības veicināšanu, sevišķi jaunu cilvēku vidū. Kā norādīja Dombrovskis, bieži Eiropas institūcijas koncentrējas uz sīkiem notikumiem, taču EK ir jārisina "lielas lietas".

Dombrovskis norādīja, ka Eiropas Tautas partija (ETP) patlaban ir galvenais politiskais spēks Eiropā un tās uzdevums ir saglabāt šo pozīciju.

Viņš piebilda, ka EK var izvirzīt vairākus spēcīgus kandidātus šim amatam, tāpēc esot reālistisks pret savām izredzēm kļūt par EK prezidentu.

Dombrovskis savas izredzes nevērtējot visai augstu, taču uzskata, ka viņa kandidatūras izvirzīšana ir laba iespēja runāt par visai Eiropai svarīgiem jautājumiem, kā arī popularizēt Latvijas tēlu un intereses Eiropas mērogā.

Viņš norāda, ka pirms gada no ETP virzīto kandidātu loks bijis daudz plašāks, taču tagad viņš ir nokļuvis līdz fināla trijniekam. Lai gan izredzes tikt ievēlētam EK prezidenta amatā nav augstas, "nekas neliecina, ka tās būtu samazinājušās".

Kā vienu no galvenajiem uzdevumiem šajā amatā viņš minēja nevienlīdzības mazināšanu gan dalībvalstu starpā, gan starp valstu iedzīvotājiem.

Dombrovskis paziņoja, ka kandidēs arī Eiroparlamenta vēlēšanās, jo EK locekļiem tiek ieteikts gūt tautas atbalstu vēlēšanās.

Kā ziņots, Dombrovskis šodien oficiāli pieteica savu kandidatūru ETP nominācijai EK prezidenta amatam. Par to savā oficiālajā tvitera kontā paziņoja ETP.