14.02.2014 15:03

"Eurostat": Latvijas ekonomikai ceturksnī otra straujākā izaugsme ES

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas ekonomika pagājušā gada pēdējā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu, palielinājās par 3,6%, kas ir otrā straujākā izaugsme no visām Eiropas Savienības valstīm, par kurām pieejama informācija.

Par to liecina piektdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" sākotnējie dati.

Straujākā ekonomiskā izaugsme gada salīdzinājumā reģistrēta Rumānijā - par 5,1%, Latvijā, kā arī Lietuvā - par 3,3%. Ceturtā straujākā izaugsme reģistrēta Ungārijā un Lielbritānijā - par 2,8%.

Savukārt lielākais kritums gada griezumā ceturtajā ceturksnī reģistrēts Kiprā - par 5,3%, Grieķijā - par 2,6% un Somijā - par 1,4%.

Igaunijas iekšzemes kopprodukts (IKP) ceturtajā ceturksnī samazinājies par 0,2%.

Saskaņā ar jaunākajām aplēsēm ES ekonomika 2013.gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu, palielinājās par 1%, bet eirozonā reģistrēts pieaugums 0,5% apmērā.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni ES IKP ceturtajā ceturksnī pieauga par 0,4%, bet eirozonā - par 0,3%.

Latvijas ekonomika ceturkšņa salīdzinājumā pieaugusi par 0,7%, kas ir ceturtais straujākais kāpums no visām dalībvalstīm.

Straujākais pieaugums ceturkšņa salīdzinājumā fiksēts Rumānijā - par 1,7%, Čehijā - par 1,6% un Lietuvā - par 1,2%.

Tikmēr ekonomikas lejupslīde ceturkšņa salīdzinājumā ceturtajā ceturksnī reģistrēta Kiprā - par 1%, Somijā - par 0,8% un Igaunijā - par 0,1%.