07.02.2014 19:26

Streļčenoks Strīķi atlaiž trešo reizi

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks piektdien trešo reizi uzteicis darbu savai vietniecei Jutai Strīķei un atbrīvojis viņu no ieņemamā amata, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša aģentūrai LETA apstiprināja, ka J. Strīķe atbrīvota no amata. Plašākus komentārus J. Streļčenoks sniegšot nākamnedēļ.

KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs aģentūrai LETA teica, ka J. Streļčenoka rīcība neliecina par nopietnu attieksmi pret darbu un J. Strīķes atbrīvošana viņam nebija pārsteigums. J. Jurašs norādīja uz J. Strīķes novērtēšanas komisiju, kurā bija iekļauti J. Streļčenokam īpaši pietuvināti cilvēki, lai nepastāvētu viedokļu atšķirība.

Lai arī J. Jurašs ir viens no redzamākajiem J. Streļčenoka kritizētajiem, viņš nebaidās no KNAB priekšnieka represijām. "Mani šis jautājums absolūti nesatrauc. Kamēr es paužu savu nostāju, kas ir pamatota, tikmēr es to darīšu. Tas mani maz satrauc, kādi varētu būtu Streļčenoka turpmākie gājieni," piebilda Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs.

Lai arī J. Jurašs ieņem nogaidošu pozīciju par situācijas attīstību KNAB, viņš pagaidām sevi saredz birojā, jo apkarošanas blokā komanda ir profesionāla un viņam rūp biroja attīstība un reputācija.

J. Jurašs arī uzskata, ka tagad ir pēdējais laiks, lai situācijas risināšanā iesaistītos ģenerālprokurors un varbūt valdības vadītāja, proti, tiktu izveidota komisija, kas vērtētu J. Streļčenoka atbilstību amatam. "Te nav Strīķes un Streļčenoka konflikts. Tas ir mākslīgi pasniegts, ka pastāv divu personu nesaderība. Šeit ir izteikts Streļčenoka konflikts ar visu apkarošanas bloku. Jebkurš, kas no apkarošanas bloka saskāries ar Streļčenoku, ir bijis nepatīkami pārsteigts par viņa izpratnes līmeni par jautājumiem, ar kuriem ikdienā birojam jāstrādā," uzsvēra J. Jurašs.

LETA jau ziņoja, ka pērn 20. decembrī J. Streļčenoks nolēma atbrīvot no amata savu vietnieci J. Strīķi. Savukārt iepriekšējais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis 7. janvārī atcēla J. Streļčenoka rīkojumu.

14. janvārī J. Streļčenoks J. Strīķi atbrīvoja atkārtoti, bet 21. janvārī V. Dombrovskis paziņoja par atkārtotu J. Streļčenoka rīkojuma atcelšanu un J. Strīķes atjaunošanu amatā. Tāpat viņš uzdeva nodrošināt komisijas izveidošanu biroja priekšnieka vietnieku novērtēšanai.

Komisijā, kas vērtēja J. Strīķes darbu un tā rezultātus, darbojās J. Streļčenoks, viņa palīdze Māra Priedīte un vietniece Ilze Jurča. V. Dombrovskis arī uzdeva komisijā iesaistīt sadarbības partnerus, taču aģentūrai LETA birojs atbildi tā arī līdz šim nesniedza, vai tas ticis izdarīts.