30.01.2014 09:28

Zatlers par uzbrukumu Kažociņam: tas nebija vienkāršs huligānisms

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zatlers par uzbrukumu Kažociņam: tas nebija vienkāršs huligānisms Saeimas kanceleja

Satversmes aizsardzības biroja (SAB) bijušais priekšnieks Jānis Kažociņš nav vienīgais, kurš Latvijā saņēmis draudus, tie ir izteikti arī citām amatpersonām un drošības dienestu darbiniekiem.

To intervijā "Latvijas Avīzei" sacījis Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) vadītājs Valdis Zatlers (RP). Viņš ticies gan ar pašu cietušo, gan izmeklētājiem un droši apgalvo, ka tas nav bijis uzbrukums laupīšanas nolūkos vai vienkāršs huligānisms ar mērķi piekaut kādu uz ielas. Visas pazīmes liecinot, ka noticis apzināts uzbrukums konkrēti Kažociņa kungam un tas, visticamāk, saistīts ar viņa profesionālo darbību.

"Kažociņa kungs nav vienīgais, kurš saņēmis draudus. Tie ir izteikti arī citām amatpersonām un drošības dienestu darbiniekiem. Es sīkāk nekonkretizēšu, bet ar draudiem mēs šajā darba specifikā sastopamies ik palaikam un tos uztveram ļoti nopietni. Lai lieki nesatrauktu sabiedrību, parasti par šādām lietām skaļi nerunā, bet tas nenozīmē, ka to nav. Protams, šis uzbrukums ir signāls arī pašreizējiem drošības iestāžu vadītājiem. Tādēļ pret šo lietu jāizturas ļoti nopietni. Pats bīstamākais būtu to pārvērst par kādu vienkāršu sadzīvisku epizodi. Šis nav tāds gadījums," bildis V. Zatlers.

Viņš arī piebilda, ka J. Kažociņa gadījums ir izmeklēšanas iestāžu goda jautājums, jo skarts ir viens no drošības dienestu vadītājiem, kaut arī bijušais: "Tas ir skaidrs signāls, ka šeit eksistē kādi spēki, kuri nav draudzīgi Latvijas valstij un Latvijas sabiedrībai. Tādēļ ir jāparāda, ka valsts vara ir stipra, ka tā spēj aizsargāt sevi un savus pilsoņus. Esmu pārliecināts, ka policija to labi apzinās, kā arī saņem visu nepieciešamo palīdzību no citiem drošības dienestiem."