27.01.2014 10:25

Cilinskis neizslēdz, ka strīds par "Rīdzinieka karšu" ieviešanu nonāks tiesā

Autors  www.delfi.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Cilinskis neizslēdz, ka strīds par "Rīdzinieka karšu" ieviešanu nonāks tiesā Saeimas kanceleja

Ja tiks ieviestas atlaides Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem braukšanai sabiedriskajā transportā, šis jautājums būs jāvērtē tiesai.

To pirmdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" atzina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis.

Ja nebūs iespējams likuma regulējuma dēļ apturēt atlaides braukšanai Rīgā, kas stāsies spēkā 1. martā, tad šo atlaižu likumības jautājums būs jāvērtē tiesai, sacīja E. Cilinskis.

Ja tiesa atzīšot, ka taisnība ir Rīgas domei, tad jāmaina likums un jāpieņem vai nu Rīgas kā galvaspilsētas likums vai jāmaina likums par pašvaldībām.

Jau vēstīts, ka Rīga plānoja jau no 1. janvāra mainīt sabiedriskā transporta biļešu cenas – rīdziniekiem biļetēm piemērot 50 % atlaidi, bet pilsētas viesiem un tiem, kas nav deklarējušies galvaspilsētā noteikt biļetes cenu – 1,20 eiro. Tā kā pēc "Rīdzinieku kartēm" veidojās milzu rindas, tad tika izlemts šo kārtību ieviest vēlāk – no 1. marta.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) iepriekš aizstāvējis šo iniciatīvu un paziņojis, ka iecere padarīt Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem braukšanu sabiedriskajā transportā lētāku nekā "nerīdziniekiem" ir tikai pirmais solis uz bezmaksas braukšanu pilsētas transportā rīdziniekiem.